Mainos

Pokeritähti Sahamies kehuskeli elimensä koolla, uhri turvautui psykologin apuun – yksityiskohtia ahdistelutapauksesta julki

0:30

Pokeritähti Ilari Sahamies sai tuomion seksuaalisesta ahdistelusta. Asianomistajana ollut nainen haki isoja korvauksia ja joutui turvautumaan psykologin apuun.

Katso yllä videolta, miten Ilari Sahamies poistui Helsingin käräjäoikeudesta syytteen käsittelystä.

Ilari Sahamies tuomittiin tänään keskiviikkona 13. kesäkuuta 2018 Helsingin käräjäoikeudessa 60 päiväsakkoon seksuaalisesta ahdistelusta. Tuomiolauselman mukaan teko tapahtui huhtikuun 1. päivä viime vuonna helsinkiläisessä ravintola Groteskissa.

Tuomiolauselmasta selviää myös uusia yksityiskohtia tapauksesta. Pokeritähden kerrotaan kehuskelleen sukupuolielimensä koolla.

– Asianomistaja oli kertonut, että Sahamies oli koskettanut häntä ensin alaselkään, tämän jälkeen hän oli ottanut reisistä kiinni. Ensimmäisellä kerralla asianomistaja ei ollut varma oliko tarkoitus vaiko ei. Toisella kerralla asianomistaja oli ollut järkyttynyt. Kolmannella kerralla oli ollut puhetta "isosta munasta". Asiasta oli jälkeenpäin keskusteltu asianomistajan kanssa kaksistaan ja yhdessä järjestyksenvalvojan kanssa, tuomiolauselmassa kerrotaan.

Uhri vaati isohkoja korvauksia ja on joutunut turvautumaan psykologin hoitoon.

– Asianomistajaa koskevasta Mehiläinen Työelämäpalvelun lääkärilausunnosta ilmenee, että hän on käynyt Mehiläisen työterveydessä 5. toukokuuta 2017 ja siellä kertonut mielialaoireiluistaan. Asianomistaja on tämän jälkeen käynyt psykologilla jatkohoidossa 17. toukokuuta ja 14. kesäkuuta, tuomiossa sanotaan.

– Pihlajalinna Dextran lääkärinlausunnon mukaan asianomistaja on psoriasistyyppisen ihottuman johdosta käynyt hoidossa vuodesta 2005 lähtien. Grotesk-ravintolassa tapahtuneen johdosta hänen ihonsa oireilu oli pahentunut erittäin voimakkaasti niin, että hän oli joutunut turvautumaan Dextran päivystykseen ja hänen lääkitystään oli lisätty ja lisäksi hänen hoitoaan oli myös jouduttu lisäämään.

Tuomioasiakirjassa kerrotaan, että lääkärinlausuntojen ja todistajien kertomusten perusteella on selvitetty asianomistajan muuttuneen tapahtumien jälkeen muuttunut surulliseksi ja hänen ihottumansa pahentuneen.

– Tarkempaa selvitystä asianomistajan mielenterveyden häiriöistä ei kuitenkaan ole esitetty, kuin että hän on tapahtuman jälkeen käynyt kerran lääkärissä sekä kaksi kertaa psykologilla. Lisäksi asianomistaja on käynyt Pihlajalinna Dextran päivystyksessä ihottuman vuoksi, mutta asiassa ei ole lähemmin osoitettu miten tämä ajallisesti on liittynyt nyt käsiteltävänä olevaan tapahtumaan.

Lauselmassa todetaan, että kohtuullinen korvaus asianomistajan stressihäiriöstä on 2 000 euroa. Teot on tehty koskettelemalla ja ne ovat olleet omiaan loukkaamaan asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Tuomion mukaan tekoihin nähden kohtuullinen korvaus kärsimyksestä on tuhat euroa. Sahamies velvoitettiin korvaamaan asianomistajalle lääkärinlausunnon lunastuskulut 99,90 euroa.

Pokeritähti joutuu siis maksamaan yhteensä yli 3 000 euron korvaukset asianomistajalle ja oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.