Mainos

Pokeritähti Ilari Sahamiehelle tuomio seksuaalisesta ahdistelusta – 60 päiväsakkoa ja tuhansien eurojen korvaukset

0:30

Ilari Sahamies tuomittiin 60 päiväsakkoon seksuaalisesta ahdistelusta. Pokeritähti joutuu maksamaan yhteensä yli 3 000 euron korvaukset asianomistajalle.

Katso yllä videolta, miten Ilari Sahamies poistui Helsingin käräjäoikeudesta syytteen käsittelystä.

Ilari Sahamies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa päiväsakkoihin seksuaalisesta ahdistelusta. Dokumenttien mukaan teko tapahtui huhtikuun 1. päivä viime vuonna helsinkiläisessä ravintola Groteskissa.

Oikeudenkäynti pidettiin kokonaan suljetuin ovin. Oikeudessa kuultiin syytetyn ja asianomistajan lisäksi kahta todistajaa.

Tuomion mukaan Ilari Sahamies on tehnyt asianomistajaa koskettelemalla seksuaalisen teon, joka on ollut omiaan loukkaamaan tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Sahamies on ravintola Groteskissa kosketellut ravintolassa töissä ollutta asianomistajaa laittamalla kätensä tämän alaselälle, liikuttamalla kätensä siitä asianomistajan takapuolen yli sisäreidelle ja tarttumalla kiinni asianomistajaa haarovälistä.

Tuomiossa todetaan, että Sahamiehen teko on ollut omiaan loukkaamaan tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Sahamies kiisti syytteen eikä ollut omien sanojensa mukaan menetellyt syytteen teonkuvauksen mukaisella tavalla.

– Asiaa oli jälkeenpäin yritetty sovitella, mutta asianomistaja ei ollut tähän suostunut, koska hän halusi käräjäoikeuden ratkaisun asiassa. Ravintola oli ilmeisesti halunnut välttää poliisien mukaantuloa asiaan. Asianomistaja ei kuitenkaan ollut halunnut, että hänet maksettaisiin hiljaa, tuomiolauselmassa sanotaan.

Sahamies oli kyseisenä iltana poistettu ravintolasta.

– Kun hän oli kysynyt miksi, hänelle oli vastattu, että hän oli käyttäytynyt huonosti. Sahamies oli seuraavana tiistaina soittanut ravintolaan selvittääkseen miksi hänet oli poistettu sieltä. Vasta silloin hän oli saanut tietää mistä oli kyse. Kyseisen illan aikana Sahamies oli nauttinut muutaman drinkin, tuomiossa kerrotaan.

Rangaistus on 60 päiväsakkoa eli yhteensä 360 euroa.

– Sahamies velvoitetaan suorittamaan asianomistajalle korvauksena tilapäisestä haitasta 2 000 euroa, kärsimyksestä 1 000 euroa sekä lääkärinlausunnon lunastuskulut 99,99 euroa.

Pokeritähti velvoitetaan lisäksi korvaamaan asianomistajan oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.