Pokémon GO saamassa jättipäivityksen – Pokémoneja voi pian vaihdella kaverin kanssa

Toissa kesänä maailmanlaajuiseksi ilmiöksi noussut Pokémon Go on saamassa kenties suurimman päivityksensä toistaiseksi, tiedottaa sovelluksen kehittäjä Niantic. Mukana on runsaasti uusia ominaisuuksia, muun muassa jo alusta astu lupailtu mahdollisuus vaihdella Pokémon-hahmoja tuttujen kanssa.

Ystävyyssuhteita

Pokémon GO saa piakkoin lisää vuorovaikutusmahdollisuuksia pelaajien kesken. Parhaita tuttuja voi lisätä ystäviksi, joiden touhuja voi sitten helposti seurailla suoraan omasta sovelluksesta käsin. Ystäväksi lisääminen tapahtuu muistakin Pokémon-peleistä tuttuun tyyliin erityisen kaverikoodin avulla, jotka vaihdettuaan pelaajat pääsevät tarkastelemaan toistensa profiileja aina niin halutessaan.

Kaverilistalta löytyvien henkilöiden kanssa voi lähetellä ja vastaanottaa lahjoja, ansaita bonuspisteitä ja -palkintoja sekä vaihdella Pokémoneja. Ystäväksi lisääminen mahdollistuu päivityksellä, joka laitetaan maailmanlaajuiseen jakoon kuluvan viikon loppupuolella.

Ystävyyssuhteita luokitellaan neljälle tasolle, jotka vaihtelevat Hyvän ja Parhaan välillä. Käytännön merkitystä yhdessä pelaamisen kautta kehittyvällä kaverisuhtella on esimerkiksi vaihtoja tehtäessä. Niiden toteuttaminen kun on sitä halvempaa, mitä parempi ystävä luokitusasteikon mukaan on kyseessä. Ystävyysasteikolla eteneminen tapahtuu muun muassa lahjojen vaihtelun ja Raid-ryhmäotteluihin osallistumisen avulla.

Special Gift -lahjat

PokéStopeilta tai ottelusaleilta toisinaan jaeltavat Special Gift -erikoislahjat sisältävät monia tavaroita, jotka osaltaan helpottavat pelaamista. Jujuna on se, että erikoislahjoja ei voi käyttää itse, vaan ne on tarkoitus lähettää kaverilistalle lukeutuvalle pelaajalle. Lähetetty lahja sisältää aina myös postikorttimaisen muistutuksen paikasta, kuten PokéStopista, jolta se on löydetty.

Tavaroiden lisäksi uudenlaiset lahjat saattavat myös sisältää munia, joista voi parhaimmillaan paljastua ensimmäisen sukupolven Pokémon-hahmojen niin sanottuja Alola-muotoja, jotka esiteltiin viimeisimmissä Pokémon-peleissä Nintendon pelikonsoleilla.

Pokémonien vaihteleminen

Jo Pokémon GO:n ensimmäisissä esittelyvideoissa kiusoiteltiin mahdollisuudella vaihdella Pokémon-hahmoja pelaajien kesken. Kauan siihen mehi, mutta nyt vaihto-ominaisuus on viimein tulossa, sekin myöhemmin tällä viikolla.

Pelaajat voivat vaihdella Pokémoneja mielensä mukaan, mutta niiden tekeminen ei ole ilmaista, vaan hyödyntää useimpien muidenkin toimintojen tavoin Stardust-pölyä, jolla vaihdoistakin maksetaan. Toistaiseksi vaihtaa voi vain lähistöllä olevien pelaajien kanssa.

Niin kutsuttuja legendaarisia Pokémoneja tai erityisväritteisiä shiny-hahmoja vaihdeltaessa on puolestaan kyse Special Trade -vaihdosta, joita koskevat tietyt velvoitteet. Erikoisvaihdot ovat mahdollisia vain Great- tai Best-luokituksen ansainneiden ystävien välillä, minkä lisäksi ne ovat tusinavaihtoja kalliimpia toteuttaa.

Pokémon GO:n uudet ominaisuudet tulevat saataville myöhemmin tällä viikolla sovelluskaupoissa julkaistavan päivityksen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja