Pokémon GO -pelaajat pääsevät luomaan lisätyn todellisuuden karttaa maailmasta

Nianticin tavoitteena on luoda kattava lisätyn todellisuuden kartta maailmasta. Sitä voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää Pokémon GO:n kaltaisten AR-pelien lisäksi myös monissa muissa sovelluksissa, valottaa Nianticin toimitusjohtaja John Hanke uutistoimisto Reutersille.

Lisätyn todellisuuden kartta luotaisiin Pokémon GO:ta pelaavien puhelimista kerätyillä tiedoilla ja vastaisuudessa kartta jatkuvasti päivittyisi pelaajien kameroiden lähettämillä tiedoilla. Näin Niantic uskoo saavansa niskalenkin Googlesta, Applesta ja muista, jotka pyrkivät rakentamaan samankaltaisia lisätyn todellisuuden leikkikenttiä.

Tämän hetken lisätyn todellisuuden sovellukset pystyvät jo luomaan esineitä ja hahmoja, jotka sitten näytetään luonnollisen kokoisena älypuhelimen näytöllä osana ympäröivää maailmaa. Nianticin tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki halukkaat pystyisivät liittymään samaan lisätyn todellisuuden ulottuvuuteen, joka myös päivittyisi taukoamatta.

Hanken mukaan suunnitelma voisi onnistuessaan entisestään parantaa Ingressin, Pokémon GO:n ja tulevan Harry Potter: Wizards Uniten kaltaisten lisätyn todellisuuden pelien luomaa täysin uudenlaista tapaa sosialisoida. Tarkempia suunnitelmia kaavaillun AR-kartan varalle ei kuitenkaan vielä kerrottu, mutta yksi mahdollisuus on, että esimerkiksi Pokémoneja jahdatessa pelikartta päivittyisi reaaliaikaisesti sitä mukaa kun pelaaja liikkuu lähialueillaan.

Nianticin kunnianhimoinen suunnitelma on vielä alkutekijöissään ja yhtiön tulee epäilemättä tyynnyttää turvallisuudestaan ja yksityisyydestään huolestuneet Pokémon GO -pelaajat ennen kuin kartan luominen voidaan aloittaa. Lisätetoja toissa vuonna jättihitiksi muodostuneen Pokémon GO:n luojalta kuultaneen tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja