Poikkeusajan varusmiehet poikkeuksellisen tyytyväisiä palvelukseensa – "Maanpuolustustahto ja me-henki on kaikesta huolimatta korkealla"

2:20
Puolustusvoimien yhteismajoituskokeilu aloitettiin toukokuussa – MTV Uutiset LIVE selvitti, mitä mieltä upseerioppilaat olivat ideasta.

Kotiutuvien varusmiesten maanpuolustustahto ja tyytyväisyys palvelusaikaansa on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla, kertoo Puolustusvoimat.

Puolustusvoimien tämän vuoden kesäkuussa teettämissä loppupalautekyselyissä kotiutuvat varusmiehet arvioivat tyytyväisyyttään eri asioihin palvelukseensa liittyen.

Koronaviruksen luoma poikkeusoloaika ei ole heijastunut negatiivisesti palvelukseen. Varusmiehet arvioivat maanpuolustustahtonsa ja tyytyväisyytensä palvelusaikaan keskiarvo-arvosanalla 4,3. Vuosi sitten keskiarvo oli molemmissa 4,2.

Lisäksi uusia parhaimpia loppukyselyn arvosanoja saivat arviot kantahenkilökunnasta, upseerikokelaista ja ryhmänjohtajista. Arviot annetaan arvosanoin 1-5, korkein arvosana on 5.

– Tulokset osoittavat, että vaikka olemmekin tänä vuonna koronapandemian takia joutuneet turvautumaan aiemmasta poikkeaviin käytäntöihin, varusmiesten maanpuolustustahto, me-henki sekä palvelusmotivaatio ovat pitkistä kiinnioloista huolimatta erittäin korkealla tasolla, toteaa Puolustusvoimien tiedotteessa everstiluutnantti Ari Lehmuslehti Pääesikunnan koulutusosastolta.

– Varusmiehet ovat osoittaneet kykyä sopeutua muutokseen ja hoitaneet palveluksensa poikkeuksellisessa tilanteessa erinomaisesti.

Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta siirtyi kesäkuussa reserviin noin 9  000 varusmiestä ja vapaaehtoisen asepalveluksen suorittanutta naista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja