NHL:n ykkösvaraus käytti koronavirustauon hyväkseen – käy armeijan: "Outo tunne"

New Jersey Devilsin sveitsiläispelaaja Nico Hischier löysi paikan, jossa kuntosalit ovat auki.

Kun jääkiekon NHL-pelien jatkuminen näytti keväällä epätodennäköiseltä, New Jersey Devilsin sveitsiläispelaaja Nico Hischier halusi toteuttaa ajatuksen, joka oli kytenyt mielessä.

Sveitsissä armeija on pakollinen, mutta se suoritetaan osissa. NHL-hyökkääjä oli hoitanut kansalaisvelvollisuuttaan jo yhden päivän edellisenä kesänä.

Devils ei päässyt 24 joukkueen jatkopeleihin, mikä tarkoitti, että Hischier saa käydä armeijansa rauhassa loppuun. Päätös oli samalla pettymys ja helpotus.

Hischier kertoi armeija-ajastaan New Jersey Devilsin nettisivujen haastattelussa.

– Yksi syy ratkaisuun oli, että haluan pysyä kunnossa. En tiennyt missä harjoitella, kun kuntosalit olivat kiinni, enkä voinut harjoitella kotona. Minulla ei ollut välineitä hyvään treeniin.

Kaikkiaan 18 viikkoa kestävä armeija alkoi 14. huhtikuuta. Hischier käy armeijan Sveitsin omissa urheilujoukoissa, jossa seurana on seitsemän muuta jääkiekkoilijaa.

"Ei sellaista kuin elokuvissa"

Sveitsissä armeijaan kuuluu paljon opiskelua, ei niinkään perinteistä maastossa "tetsaamista". Urheilijoille on suotu myös muita varusmiehiä paremmat mahdollisuudet harjoitteluun. Urheilijoilla on palvelupaikassa käytössä esimerkiksi fysioterapeutteja.

Varusmiehille ei huudeta, mutta säännöt ovat tiukat.

– Armeija ei ole sellaista kuin elokuvissa.

– Kun saimme (armeijan) vaatteet, huomasi, että nyt ollaan oikeasti armeijassa. Meidän oli seisottava asennossa ja sen tapaista. Urheilijoilla on erilaista, mutta kuulin kavereilta, että heidän piti tehdä punnerruksia yöllä, jos kuului liikaa ääntä.

"Outo tunne harjoitella"

Hischieristä tuli kautta aikojen ensimmäinen sveitsiläinen ykkösvaraus, kun New Jersey Devils varasi hänet koko draftin ykkösenä kesällä 2017.

Taitava mutta hieman kevytrakenteinen hyökkääjä on päässyt koko ajan paremmin kiinni NHL-kuvioihin. Hänestä on kaavailtu jopa Devilsin kapteenia ensi kaudeksi.

– On outo tunne harjoitella, kun ei tiedä tarkkaan, milloin seuraava peli on. Mutta se ei kosketa vain minua, tilanne on sama kaikille.

NHL:n harjoitusleirit alkavat 10. heinäkuuta, mutta siellä hän ei ole mukana. "Intti" kelvannee korvikkeeksi.

– Tämä on kuin harjoitusleiri, mutta meidän on tehtävä vähän armeijajuttuja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja