Mainos

Exän kaveri pyysi minua ulos, onko tämä ihan normaalia? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

”Ex-poikaystäväni kaveri pyysi minua ulos. Oikeastaan olisi ihan kiva mennä, mutta en tiedä, kuinka järkevää se olisi. Tai siis lähinnä ihmettelen sitä, että missä on se kuuluisa ”bro code”?  Eikö sillä olisi itsellesi väliä, että mimmi on seurustellut ystäväsi kanssa?” kyselee Hellu.

Näin miehet vastasivat:

"En usko, että sille exän kaverille se ainakaan on mikään ongelma. Päinvastoin. Jos mä olisin se exän kaveri, niin mua jopa kiihottaisi se ajatus, että deittailisin jotain kaverini entistä tyttöystävää ja itseasiassa olen joskus niin tehnytkin. Sitä exää sen sijaan saattaa hieman sylettää ajatus, että kaveri lähtee entisen tyttöystävän kanssa treffeille. Mutta toisaalta, antaa sylettää. Sen verran pitää olla miestä, ettei takerru tuollaisiin asioihin. Menny mikä menny. Eteenpäin ja antaa kaikkien deittailla ketä haluaa."
– 38, naimisissa 

"Hyvä Hellu: Tuo bro code on lähinnä suuntaa antava, eikä mikään kiveen hakattu. Toisille kaverin exät tai exän kaverit ovat ehdoton nounou. Voipi toisaalta olla, että haluaa vain mennä kaverina tai sitten haluaa vain panna, itse olen jälkimmäisen kannalla. Mutta mitä sinun moraalisi tähän sanoo, mietipä sitä."
– 46, naimisissa.

"Kun sitä ajattelee omia exiä niin varoittaisin kavereita ja sen jälkeen toivoittaisin onnea, koska todennäköisesti tarvitsevat sitä. Koskaan ei ole kuitenkaan tullut vastaan, että joku kaveri olisi halunnut seurustella exäni kanssa. Mutta vaikka omat suhteeni eivät ole kestäneet, niin ehkä joku muu kokee ihmiset erilailla kuin minä. Taustalla lienee se, että jotkut eivät halua exiä siihen kaveripiiriin takaisin – varsinkaan, jos ero on ollut rankka, mutta toisaalta emme voi lähteä kontrolloimaan sitä, kenen kanssa joku haluaa seurustella. Mielestäni ei olisi pahaksi, jos kysyisi, että "haittaako sua, jos lähtisin treffeille exäsi kanssa". Se ainakin pehmentää iskua, sen sijaan, että saa kuulla asiasta toista kautta. Henkilökohtaisesti en ole ollut kiinnostunut kavereiden existä, joten ongelmaa ei ole ollut, mutta ei se maailman suurin este olisi, kunhan nyt ei lähtisi treffeille heti heidän eronsa jälkeen."
– 34, sinkku

"Sharing is caring. No ei vaiskaan, sitä saattaisi kyllä kysyä mielipidettä ystävältä ihan tämän bro coden hengessä. Todennäköisesti ainakin ajolupa heltiäisi, jos minun ystäväpiiristäni on kyse. Pidempää suhdettä täytyisi kyllä harkita tarkkaan ja konsultoida vielä lisää tätä ystävää – jostain perkeleen syystähän hekin ovat eronneet ja mitä suuremmalla todennäköisyydellä syystä."
– 37, avoliitto

"Kaverien koodi tosiaan vaikuttaa loistavan tässä tapauksessa poissaolollaan. Väkisinkin tulee mieleen, että kaverisuhde ei ole silloin kohdillaan, kun kaverin exää lähdetään lähestymään. Minulle on ollut aina selvää, että kavereiden exiin ei kosketa – enkä jotenkin halua, että kaverini koskevat minun exiini. Jotakin primitiivistä siinä kai on, mutta näin se menee."
– 32, sinkku

"Se on ehkä tavallaan sanaton sopimus, että kaverin exää ei vikitellä. Paljon riippuu toki kaveruuden asteesta: jos kaveri on hyvä ja läheinen ystävä, niin en usko, että kovinkaan monella tulee edes mieleen kysyä tämän exää ulos. Mutta jos taas kyse on tutusta tai ei niin läheisestä kaverista, tilanne voi olla monen mielestä eri. Ja ainahan nämä jutut ovat tapauskohtaisia – jos kahden ihmisen välillä on jotain todella erityistä, niin sitten kahden ihmisen välillä on jotain todella erityistä. Se ei ole rakettitiedettä eikä ydinfysiikkaa vaan kahden ihmisen välistä vastustamatonta vetovoimaa ja sähköä. Siinä ei silloin ”bro codet” juuri päde."
– 35, parisuhteeton

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.