Nuoret kuvasivat rajuja pahoinpitelyjä ja levittivät videon someen: Mukana yksi alaikäinen – poliisi epäilee myös törkeää vapaudenriistoa

Hämeen poliisi tutkii parhaillaan rikoskokonaisuutta, joka sisältää muun muassa törkeän pahoinpitelyrikoksen ja törkeän vapaudenriistorikoksen. Pahoinpitelystä on poliisin tiedotteen mukaan levinnyt videomateriaalia sosiaaliseen mediaan. 

Tutkittavassa rikoskokonaisuudessa kaksi nuorta naista oli lähtenyt kolmen nuoren miehen kanssa ajelemaan autolla. Autoa ajettiin poliisin mukaan muun muassa Hämeenlinnassa ja Itä-Suomen suunnalla. Poliisin mukaan kaikki osalliset ovat nuoria aikuisia ja yksi on vielä alaikäinen.

Rikokset ovat tapahtuneet 5. ja 10. tammikuuta välisenä aikana. 

Viidestä nuoresta neljää epäillään eri rikoksista ja osa heistä on myös uhrin asemassa jutussa. Ketään ei ole tällä hetkellä kiinniotettuna.

Videot levisivät somessa

Pahoinpitelyjä tehtiin useita kertoja sekä autossa että yhden mukana olleen kotona.

Törkeä vapaudenriisto kertoo rikosnimikkeenä siitä, että ainakaan osa nuorista ei ollut vapaaehtoisesti mukana. Rikoslain mukaan vapaudenriistossa toiselta riistetään liikkumisvapaus tai hänet eristetään ympäristöstä. Törkeä vapaudenriisto kestää vähintään kolme vuorokautta.

Useat poliisilaitokset ovat saaneet yhteydenottoja tapahtumista, sillä autossa tapahtuneista pahoinpitelystä on levinnyt videomateriaalia sosiaaliseen mediaan.

Poliisilla on hallussaan somessa levinnyt materiaali. 

– Video on ollut ihan kaikkien nähtävillä. Pahoinpitelyjä voi luonnehtia rajuksi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen Hämeen poliisista kertoo.

Saatiin kiinni reissusta

Poliisipartio tavoitti nuorten seurueen autosta, kun he olivat reissussa. Nuoret tunsivat toisensa entuudestaan ainakin löyhästi.

– Tavoitimme heidät tuoreeltaan ja kaikkia on kuultu. Sitä en kommentoi, ovatko he poliisille entuudestaan tuttuja.

Poliisi ei kerro sitä, saivatko joku tai jotkut uhreista sairaalahoitoa vaativia vammoja pahoinpitelyistä.

Lue myös:

    Uusimmat