Poikansa hiljattain menettänyt irlantilaislaulaja Sinéad O'Connor joutui sairaalaan itsetuhoisten somepostausten seurauksena

Sinéad O'Connor joutui sairaalaan sen jälkeen, kun tämä oli postannut sosiaaliseen mediaan huolestuttavia viestejä.

Laulaja Sinéad O'Connor joutui sairaalaan vain noin viikko sen jälkeen, kun hänen aikaisemmin kadonnut 17-vuotias Shane-poikansa löytyi kuolleena. Shanen kuolinsyyn on kerrottu olleen itsemurha.

People uutisoi laulajan postanneen viime torstaina Twitteriin itsetuhoisen tekstin, jossa hän kirjoitti päättäneensä seurata poikaansa. Kyseinen Twiitti oli jatkumoa edellisille postauksille, joissa O'Connor muun muassa syytti itseään poikansa kuolemasta.

– Ei ole mitään järkeä elää ilman häntä. Pilaan kaiken mihin kosken. Pysyin vain hänen vuokseen. Ja nyt hän on poissa. Olen pilannut perheeni. Lapseni eivät halua tuntea minua. Olen paska ihminen. Ja kaikki te ajattelette minun olevan mukava vain koska osaan laulaa. En ole, O’Connor kirjoitti.

Hetken kuluttua laulaja postasi uuden Twiitin, jossa hän kertoi olevansa matkalla sairaalaan.

– Olen pahoillani. Minun ei olisi pitänyt sanoa noin. Olen nyt poliisien kanssa matkalla sairaalaan.

Laulaja jatkoi pahoittelemalla, että hän järkytti ihmisiä.

– Olen hukassa ilman lastani ja vihaan itseäni. Sairaala auttaa hetken aikaa. Mutta aion löytää Shanen. Tämä on vain viivästys, O'Connor jatkoi.

Laulaja kertoi poikansa kuolemasta Twitterissä 7. tammikuuta. Tuolloin O'Connor kirjoitti, että hänen poikansa päätti maallisen tuskansa ja on nyt Jumalan kanssa. Samalla hän esitti toiveen, ettei kukaan seuraisi hänen poikansa esimerkkiä.

Kamppailu mielenterveysongelmien kanssa

O’Connor on kärsinyt mielenterveysongelmista jo vuosia.

Traumaattisen lapsuuden läpikäynyt laulaja kertoi Peoplelle keväällä 2021 antamassaan haastattelussa, että hänellä on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö, kompleksinen posttraumaattinen stressihäiriö ja epävakaa persoonallisuushäiriö.

O’Connorille tehtiin vuonna 2015 kohdunpoisto, jonka hän kertoi järkyttäneen mielenterveyttään. Hän sai leikkauksen jälkeen hoitoa psykiatrisessa hoitolaitoksessa.

Toimenpiteen jälkeen laulaja on julkaissut sosiaalisessa mediassa muutamia hälyttäviä postauksia. Hän muun muassa kirjoitti vuonna 2015 Facebookiin ottaneensa yliannostuksen.

Älä jää yksin ongelmiesi kanssa. Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat