Mainos

Pohjolan ylimääräinen yhtiökokous helmikuun alussa

Vakuutusyhtiö Pohjolan ylimääräinen yhtiökokous järjestetään tiistaina 1. helmikuuta. Kokouksen asialistalla on hallituksen ja hallituksen puheenjohtajan valinta.

Pohjola

Pohjolan nykyinen hallitus päätti kokouksen koollekutsumisesta tänään. Ratkaisun takana ovat yhtiön omistuksessa tapahtuneet muutokset. Yhtiön uudeksi suuromistajaksi on noussut Pohjolan pahin kilpailija Sampo yhdessä uuden yhteistyökumppaninsa Leonian kanssa.

Lisäksi Pohjolan suuromistaja henkiyhtiö Suomi on myynyt osan Pohjola-osakkeistaan tel-yhtiö Ilmariselle ja sen kanssa yhteistyötä tekeville vakuutusyhtiöille sekä osuuspankkiryhmälle. Niin ikään osapuolet sopivat yhteistyöstä.

Tulevan hallituksen tehtävänä on etsiä Pohjolalle uusi johto ja vastata yhtiön tulevaisuutta koskevien ratkaisujen valmistelusta. Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinanen ja varatoimitusjohtaja Pirkko Alitalo ilmoittivat erostaan joulun alla, mutta jatkavat tehtävissään omistajien pyynnöstä.

Suomi-Ilmarinen-osuuspankkiryhmä on koko ajan lähtenyt siitä, että ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan koolle niin pian kuin mahdollista sen jälkeen kun vakuutusvalvoja antaa luvan uusien omistajien Pohjola-omistukseen. Ehdollinen lupa tuli perjantaina.

Ryhmä on myös koko ajan ilmoittanut pyrkivänsä siihen, että kaikkia omistajia kohdellaan tasapuolisesti ja yhteistä näkemystä haetaan neuvottelemalla toisen suuromistajan eli Sampo-Leonian kanssa.

Tämänpäivän tietojen mukaan varsinaisiin neuvotteluihin ei ole vielä päästy. Jos yhteistä näkemystä ei saada aikaan, Ilmarisen ympärillä oleva ryhmä voi äänimäärällään päättää hallituspaikoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.