Mainos

Pohjoismaat pohtivat avunantoa Kuolaan

Norjan ulkoministeri Knut Vollebäk on neuvotellut Suomen ja Ruotsin ulkoministerien kanssa yhteistyöstä Murmanskin alueelle lähetettävän hätäavun järjestämiseksi, kertoo Norjan ulkoministeriön edustaja.

Vollebäk on tällä haavaa pohjoisten alueiden valtioiden yhteistyötä johtavan Barentsinmeren neuvoston puheenjohtaja. Murmanskin viranomaiset ovat pyytäneet ulkomailta apua, koska alueelle ei ole viime päivinä tullut lainkaan tarvikelähetyksiä Moskovasta ja Pietarista. Norjan ulkoministeriö on ryhtynyt kartoittamaan Murmanskin alueen avuntarvetta. Kartoitus on järjestetty yhteistyössä mm. Punaisen Ristin kanssa.

-Norja pystyy lähettämään hätäapua Kuolan niemimaalle viikon varoitusajalla, kertoi Ingvard Havnen Norjan ulkoministeriöstä. Havnenin mukaan ei ole kuitenkaan syytä dramatisoida Kuolan tilannetta. Eräissä tiedotusvälineissä on kerrottu, että Norjaan saattaisi olla tulossa jopa 50 000 pakolaista Luoteis-Venäjältä ruokapulan takia.

-En näe mitään perustetta siihen, että meidän alueellemme olisi tulossa suuri pakolaisvirta, Havnen sanoi. Norjan kunnallis- ja aluehallinnon edustaja Berit Nafstad Lyftingsmo kertoi, että Norjassa on tehty valmiiksi kriisisuunnitelmia pakolaisten varalta. Näiden muutama vuosi sitten valmistuneiden suunnitelmien mukaan Norja voisi ottaa vastaan jopa 1 500 pakolaista viikossa. Vuodessa pakolaisia voitaisiin ottaa maahan 50 000, kerrottiin norjalaisista viranomaislähteistä keskiviikkona.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.