Pohjoismaalaiset yksimielisiä: Tässä kaupungissa paras yöelämä

Hotels.com kartoitti kyselyssään yli 4000 pohjoismaalaisen vastaajan näkemyksiä koti- ja naapurimaidensa pääkaupungeista. Kaikki kansat pitivät Kööpenhaminaa iltaelämältään parhaana, kun taas Tukholma nähtiin muodin keskuksena.

Kyselyssä tiedusteltiin muun muassa muodikkainta kaupunkia, parasta yöelämää ja parhaiten perhelomalle sopivaa kohdetta.

Kööpenhamina iltaelämän suosikki, Tukholma puolestaan muodikas

Tanskalaiset ja ruotsalaiset pitivät sinnikkäimmin kotimaansa puolia – tai vaihtoehtoisesti osoittivat vain tervettä itsetuntoa. Kööpenhamina vei voiton tanskalaisten silmissä joka saralla: se oli juuttien mielestä muodikkain, paras juhlimiseen ja kaiken lisäksi perheystävällisin pohjoismainen pääkaupunki.

Ruotsalaiset puolestaan rankkasivat rakkaan Tukholmansa muodikkaimmaksi ja parhaaksi perhekohteeksi. Kööpenhaminan yöelämää ruotsalaiset kuitenkin arvostivat Tukholman vastaavaa enemmän.

Suomalaiset pitivät Helsinkiä sopivimpana perhekohteena, joskin Kööpenhamina oli meistä lähes yhtä hyvä vaihtoehto reissulle, jolla perheen pienimmätkin viihtyvät. Suomalaisten omissa arvioissa Helsinki oli kolmanneksi muodikkain ja kolmanneksi paras biletykseen. Mekin haikailimme eniten Tanskan pääkaupungin yöelämään, mutta Tukholma oli sinivalkoisissa mielissä Pohjoismaiden metropoleista selkeästi muodikkain.

Norjalaisten järjestys: Kööpenhamina, Tukholma, Oslo – ja viimeisenä Helsinki

Norjalaiset puolestaan paljastuivat Tanska-faneiksi – ja arvostelussaan sangen johdonmukaisiksi. Kööpenhamina oli heidän mielissään paras kaikissa kategorioissa, mutta sama päti myös muihin sijoihin: Tukholma tuli kakkoseksi joka saralla, Oslo kolmanneksi ja Helsinki neljänneksi.

Norjalaisilla riitti siis itsekritiikkiä, mutta myös Helsinki sai epäsuoraa palautetta! Tunne onkin molemminpuolinen, sillä Oslo jäi suomalaisvastaajien mielissä vastaavasti hännille niin muodin, yöelämän kuin perheystävällisyydenkin suhteen. Ehkä suomalaisten ja norjalaisten tulisi vierailla toistensa luona useammin, jotta maiden parhaat puolet muistuvat taas mieleen.

Hotels.comin Pohjoismaissa toteuttamaan kyselyyn osallistui yhteensä 4 055 vastaajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. Suomalaisia vastaajia oli yhteensä 1 008. Kyselyn toteutti YouGov 4.-25.2.2015.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja