Pohjois-Korean sotilaatkin nälissään

Pohjois-Korean paheneva ruokapula ei ole säästänyt myöskään maan 1,1 miljoonaista armeijaa. Hongkongissa ilmestyvä Sunday Morning Post -lehti kertoi tänään, että nälkäiset sotilaat ryöstelevät ihmisiä ja vaativat aseella uhaten kansalaisilta ruokaa ja rahaa. Lehti perusti tietonsa Pohjois-Koreassa vierailleiden kiinankorealaisten kertomuksiin.

-Namyangin kaupungissa sotilaat vaeltelevat öisin kaduilla. Jos he näkevät asunnoissa valoja, he tunkeutuvat asumuksiin ja vaativat aseella uhaten ruokaa ja rahaa, kertoi 50-vuotias Kim Chan Shan vierailtuaan kolmen viikon ajan Pohjois-Koreassa.

Toisten kertomusten mukaan sotilaat ryöstelevät öisin maaseudulla kotieläimiä ja pakottavat maanviljelijät paljastamaan mahdolliset viljavarastonsa sotilaille.

Pohjois-Korea tarvitsee kansainvälisten avustusjärjestöjen mukaan ainakin 1,3 miljoonaa tonnia elintarvikkeita selviytyäkseen laajamittaisesta nälänhädästä. Pohjois-Korean viranomaisten mukaan maan elintarvikevarat olivat käytännössä ehtyneet jo viime kuun vaihteessa.
(STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat