Mainos

Pohjois-Korea uhoaa

Pohjois-Korea varoitti tänään, että sen asevoimat on koonnut voimansa taisteluun Yhdysvaltoja vastaan ja se on valmis "räjäyttämään Yhdysvallat". -Ylimieliset amerikkalaiset imperialistit ovat ylittäneet vaaran rajan yrittäessään hiljentää Pohjois-Korean sotavoimallaan, sanoi Pohjois-Korean asevoimista vastaava varaministeri Jong Chang Ryol. Jos Yhdysvallat "aloittaa sodan, kansan armeijamme räjäyttää koko Yhdysvallat ja osoittaa suuren marsalkan Kim Jong Ilin asevoimien rohkeuden, Jong tähdensi.

Pohjois-Korean sanasota kiihtyi jo eilen, kun se arvosteli Yhdysvaltain vaatimuksia päästä tarkistamaan maanalaista kohdetta, jonka amerikkalaiset epäilevät olevan ydinaseiden valmistukseen käytetty laitos. Pohjois-Korean armeijan edustajan mukaan Yhdysvaltain käytös on ajamassa Korean niemimaata "sodan partaalle".

Yhdysvallat on toistuvasti vaatinut pääsyä tarkastamaan lähellä Yongbyonin ydinvoimalaa sijaitsevaa maanalaista kompleksia. Pohjoiskorealaiset ovat kieltäytyneet tarkastuksista, mikä Yhdysvaltain mielestä rikkoo sopimusta Pohjois-Korean ydinaseohjelman jäädyttämisestä. Sopimuksen mukaan Pohjois-Korealle toimitetaan vastalahjaksi uudenaikaisia ydinreaktoreita ja -polttoainetta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.