Mainos

Pohjois-Korea sittenkin kuudenvälisiin neuvotteluihin

Maa ei kuitenkaan ole vielä valmis asettamaan neuvotteluille päivämäärää.

Pohjois-Korea on yhä sitoutunut kuuden maan välisiin neuvotteluihin, joilla pyritään selvittämään maan ydinaseohjelmaa koskevaa kriisiä. Asiasta kertoi Britannian ulkoministeriön edustaja Bill Rammell palattuaan nelipäiväiseltä Pohjois-Korean vierailulta.

Rammell kertoi Pohjois-Korean edustajien kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella olevan selvää, että neuvottelut jatkuvat. Pohjoiskorealaiset eivät hänen mukaansa kuitenkaan vielä ole valmiita asettamaan neuvotteluille päivämäärää.

Rammell tapasi eilen Pohjois-Korean varaulkoministeri Kim Gye-Gwanin, joka vastaa maan ydinvoima-asioista ja suhteista Yhdysvaltoihin. Rammellin mukaan käytyjen keskusteluiden perusteella Yhdysvaltojen presidentinvaalin tuloksella ei ole vaikutusta maiden suhteisiin.

Pohjois-Korea uhkasi jäädä kuudenvälisistä neuvotteluista elokuussa, kun Yhdysvaltain presidentti George W. Bush luonnehti Pohjois-Koreaa tyranniaksi. Bush sai Pohjois-Koreasta palautetta, jonka mukaan hän itse on tyranni ja poliittinen imbesilli, joka jättää Adolf Hitlerin varjoonsa. Neuvottelujen oli tarkoitus alkaa jo elokuussa.

Venäjä: Neuvottelut eivät jatku tässä kuussa

Venäjän varaulkoministerin Aleksandr Aleksejevin mukaan Pohjois-Korea ei suostu jatkamaan neuvotteluja tässä kuussa. -Venäjä tietysti katsoo, että tämä neuvottelukierros olisi pidettävä syyskuussa, niin kuin päätettiin neuvottelujen kolmannella kierroksella Pekingissä kesäkuussa, Aleksejev sanoi tavattuaan Moskovassa Etelä-Korean varaulkoministerin Lee Soo Hyuckin. -Monista eri syistä johtuen tämä ei ole onnistunut, Aleksejev sanoi.

Koreoiden ja Venäjän lisäksi neuvotteluihin ovat osallistuneet Yhdysvallat, Kiina ja Japani.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.