Mainos

Pohjois-Korea laukaisi jälleen ballistisen ohjuksen – Trump: "Asia hoidetaan"

0:37

Pohjois-Korea on laukaissut taas ballistisen ohjuksen, kertoo muun muassa eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Armeijalähteiden mukaan toistaiseksi tunnistamaton ohjus ammuttiin itään päin Pyongsongista Etelä-Pyonganin maakunnasta.

Japanin hallitus arvioi ohjuksen lentäneen noin 50 minuutin ajan ja pudonneen Japanin aluevesille, kertoi Reuters.

Yonhap ja japanilainen uutistoimisto Kyodo kertoivat jo aiemmin, että Japanissa ja Etelä-Koreassa oli havaittu radiosignaaleja, jotka viittasivat uuteen ohjuskokeeseen.

Myös Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoi havainneensa ohjuksen laukaisun noin 3.30 Korean aikaa. Valkoisen talon lehdistöpäällikön Sarah Sandersin mukaan presidentti Donald Trumpille kerrottiin asiasta hänen ollessaan vierailemassa kongressissa.

Etelä-Korea on jo vastannut ohjuskokeeseen suorittamalla oman ohjusharjoituksensa.

Viimeksi Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen Japanin yli syyskuussa ja sitä ennen elokuussa. Syyskuussa Pohjois-Korea teki myös ydinkokeen.
Kansainvälinen yhteisö on kiristänyt Pohjois-Korean vastaisia pakotteita ydin- ja ohjuskokeiden vuoksi, mutta maa on jatkanut ydinohjusten kehittämistä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, ettei tuorein ohjuskoe vaikuta Yhdysvaltain suhtautumiseen Pohjois-Korean tilanteeseen. Hänen mukaansa "asia hoidetaan."

Puolustusministeri Jim Mattisin mukaan ohjus lensi korkeammalle kuin aiemmat Pohjois-Korean laukaisemat ohjukset.

Koe tuli odotettuun aikaan 

Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitoksen tutkijaupseerin Juha Kukkolan mukaan ohjuskoe tuli odotettuun aikaan ja noudatti muutenkin tuttua kaavaa. Alueella ei ollut meneillään sotaharjoituksia eikä merkittäviä kansainvälisiä kokouksia ollut kesken.

– Jälkiviisaana olisi voinut arvatakin, että he tekevät kokeen nyt hiljaiselon jälkeen, Kukkola kommentoi.

Kukkolan mukaan koe osoittaa, että Pohjois-Korea joka tapauksessa jatkaa ohjusohjelmaansa, kuten se on sanonutkin tekevänsä.

Asiantuntijoiden arviot Pohjois-Korean ohjusteknologian tasosta ovat vaihdelleet. Joidenkin arvioiden mukaan Pohjois-Korea pystyisi jo nyt ampumaan ohjuksen Yhdysvaltain mantereelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.