Mainos

CNN: Ensimmäiset THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmän osat saapuneet Etelä-Koreaan

Ensimmäiset THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmän osat saapuneet Etelä-Koreaan maanantai-iltana, uutisoi CNN.

Osien saapumisesta kertoi Yhdysvaltain armeija. Yhdysvaltain suunnittelemalla torjuntajärjestelmällä on tarkoitus vastata Pohjois-Korean ohjusuhkaan.

Uusien osien saapumisesta uutisointiin noin vuorokausi sen jälkeen, kun Pohjois-Korean kerrottiin tehneen ohjuskokeita. CNN:n mukaan Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis ja Etelä-Korean puolustusministeri Han Min-koo puhuivat viime viikolla puhelimassa ja sopivat, että THAAD pitäisi ottaa käyttöön mahdollisimman pian. 

Pohjois-Korea on aiemmin uhannut vastatoimilla, jos torjuntajärjestelmä rakennetaan Etelä-Koreaan.

Pohjois-Korea ampui neljä ohjusta mereen  

Pohjois-Korea sanoo, että sen viimeisimmillä ohjuslaukaisuilla harjoiteltiin iskuja Yhdysvaltain Japanissa sijaitseviin tukikohtiin. Asiasta kertoi Pohjois-Korean hallinnon KCNA-uutistoimisto. Uutistoimiston mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un oli valvonut ohjuskokeita.

Pohjois-Korea ampui maanantaiaamuna paikallista aikaa neljä ohjusta mereen. Kolme niistä lensi lähelle Japania. Japanin pääministeri Shinzo Abe sanoi eilen, että ohjukset laukaistiin lähes yhtäaikaisesti.

Pohjois-Korean KCNA-uutistoimisto kuvaili ohjuskoetta sanomalla, että "neljä yhtä aikaa laukaistua ohjusta ovat niin tarkkoja, että ne näyttivät akrobaattisilta lentäviltä joukoilta muodostelmassa".

Muun muassa YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on tuominnut Pohjois-Korean eiliset ohjuskokeet. Pääsihteerin tiedottajan mukaan Guterres kehottaa Pohjois-Koreaa pidättäytymään lisäprovokaatioista.   
Yhdysvallat ja Japani vaativat maanantaina YK:n turvallisuusneuvostoa järjestämään hätäkokouksen Pohjois-Korean ohjuskokeiden vuoksi. Kokous järjestetään keskiviikkona.

Viimeksi turvallisuusneuvosto kokoontui keskustelemaan Pohjois-Korean toimista viime kuussa. Tuolloin neuvosto tuomitsi yksimielisesti Pohjois-Korean tekemän ohjuskokeen.

Yhdysvaltalaisviranomainen: Trump ja Abe keskustelivat ohjuskokeista 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Japanin pääministeri Abe keskustelivat maanantaina puhelimessa Pohjois-Korean viimeisimmistä ohjuskokeista. Puhelusta kertoi uutistoimisto AFP:lle yhdysvaltalainen viranomainen.

Trump ja Abe tapasivat toisensa Yhdysvalloissa viime kuussa samoihin aikoihin, kun Pohjois-Korea teki edellisen ohjuskokeensa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.