Mainos

Pohjois-Korea jatkaa uhitteluaan – ohjustesti kuitenkin epäonnistui

Pohjois-Korean varhain aamulla paikallista aikaa tekemä ohjustesti epäonnistui, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap. Uutistoimiston mukaan testi epäonnistui vain sekunteja ohjuksen laukaisemisen jälkeen. Myös Yhdysvallat sanoo, että testi mitä todennäköisimmin epäonnistui.

Yonhapin mukaan kyseessä olisi ballistinen ohjus. Yhdysvaltalaisviranomainen vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että Pohjois-Korea on laukaissut tunnistamattoman ohjuksen, muttei antanut asiasta tarkempia tietoja.

Etelä-Korean armeijan mukaan Pohjois-Korea laukaisi tunnistamattoman ohjuksen Buckhangin läheisyydessä Etelä-Pyonganin maakunnassa varhain aamulla paikallista aikaa. Alue sijaitsee lähellä maan pääkaupunkia Pjongjangia.

Yhdysvaltain viranomainen kertoi puolestaan uutiskanava CNN:lle, että kyseessä olisi keskipitkän matkan ballistinen ohjus nimeltä KN-17. Viranomaisen mukaan laukaistu ohjus laskeutui Korean niemimaan alueella mereen. Viranomaisen mukaan ohjus olisi lentänyt 30-40 kilometriä.

Yhdysvallat vaati toimia Pohjois-Koreaa vastaan vain tunteja aiemmin

Pohjois-Korea testasi ohjusta vain tunteja sen jälkeen, kun Yhdysvallat vaati perjantaina laajaa yhteisrintamaa, joka painostaisi Pohjois-Koreaa luopumaan ohjus- ja ydinohjelmastaan. YK:n turvallisuusneuvostolle puhunut ulkoministeri Rex Tillerson kehotti jälleen etenkin Kiinaa käyttämään vaikutusvaltaansa Pohjois-Koreaan.

Tillersonin mukaan kaikkien maiden olisi syytä supistaa diplomaattisuhteitaan Pohjois-Koreaan ja aloittaa kohdistetut pakotteet henkilöihin, jotka tukevat maan ydin- ja ohjusohjelmaa.

Tillerson sanoi, että mikään ei viittaa siihen, että nykyiset pakotteet saisivat Pohjois-Korean hylkäämään ydinohjelmansa.

Pohjois-Korea on tehnyt useita ohjus- ja ydinkokeita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.