Mainos

Pohjois-Korea lanseerasi oman Netflixinsä – tarjolla dokumentteja, vieraita kieliä ja ideologiaoppeja

Pohjois-Korean valtiollinen uutiskanava KCTV kertoo, että suljettu valtio olisi julkaissut paikallisen Netflixin, siis videopalvelun, josta käyttäjä voi valita haluamansa sisällön.

Palvelun nimi on "Manbang", mikä tarkoittaa kaikkialla läsnäolevaa. Internet on Pohjois-Koreassa hyvin rajoitettu ja harvojen käsillä, joka omalta osaltaan latistaa kaikkialla läsnäolevaa palvelua.

Maailmanpankin ja Netcraftin tilastojen mukaan Pohjois-Koreassa olevien suojattujen internet-servereiden määrä miljoonaa asukasta kohti oli yksi vuonna 2015. Vertailun vuoksi vastaava luku Suomessa oli tilaston mukaan liki 10 000.

Manbang-palvelussa on muun muassa dokumenttielokuvia. Käyttäjä voi myös katsella valtion viittä tv-kanavaa, opiskella englantia tai venäjää tai vaikkapa sivitää itseään maan johtajien ylläpitämän Juche-ideologian opein.

Mullistavan Manbagista tekee myös se, että palvelu on saatavilla muuallakin kuin ainoastaan etuoikeutettujen ja eliitin asuttamassa pääkaupunki Pjongjangissa.

KCTV:n esittämässä uutisessa palvelun esitettiin rikastuttavan aikuisten ja lasten elämää.

– Lapset mankuivat, että he haluavat nähdä elokuvia uudelleen niiden julkaisun jälkeen ja meillä oli paljon vaikeuksia toteuttaa tätä toivetta. Nyt olemme kuitenkin iloisia voidessamme näyttää elokuvia uudestaan ja lapset nauttivat, orpokodin opettaja Kim Geun Hee sanoi KCTV:n raportissa. 

Pohjois-Korean Facebook-floppi

Toukokuussa verkkoturvallisuutta tutkiva Doug Madory löysi sosiaalisen median, joka muistutti etäisesti Facebookia. Sen maapääte viittasi Pohjois-Koreaan.

Palvelu ei ollut pystyssä kauaa, sillä ihmiset alkoivat kiireellä perustaa maan johtajan Kim Jong-Unin nimeä kantavia valeprofiileja palveluun. Madory kommentoikin tuolloin Britannian yleisradio BBC:lle, että hän ei usko palveluun olleen tarkoitettu päästä käsiksi ulkomailta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.