Ainakin 1 500 hotelliasiakasta kuvattu salaa Etelä-Koreassa – Poliisi iski rysän päälle löydettyään netistä suoria lähetyksiä

Satoja hotelliasiakkaita on kuvattu salaa ja striimattu internetiin Etelä-Koreassa. Poliisin mukaan yli 1500:tta ihmistä on salakuvattu hotellihuoneissa Soulissa.

Videokuvaa on myyty maksaville asiakkaille verkossa. Kuvauksia on tehty yhteensä yli 40 huoneessa peräti 30 Soulin kaupungin hotellissa. Asiasta kirjoittaa CNN. 

Kaksi miestä on pidätetty ja muutamia henkilöitä kuulusteltu skandaalin yhteydessä. Poliisin mukaan tiettävästi hotellit eivät ole tienneet olleensa osallisia salakuvauksiin.

Kamerat piilotettiin digitaalisten televisioiden, seinäpistorasioiden ja hiustenkuivaajien sisälle, ja videokuvaa lähetettiin verkossa, kansallisen poliisiviraston verkkotutkimusosasto kertoi lausunnossaan. Sivustoilla on käynyt tuhansia maksavia asiakkaita.

Poliisi löysi suoria lähetyksiä netistä

Aiemmin maan pääkaupungissa tapahtunut hieman vastaavanlainen tapaus, jossa hotellihuoneisiin on asennettu laittomia kameroita. Nyt on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun poliisi tarttui videoihin suorina lähetyksinä internetissä, poliisi sanoo.

Etelä-Koreassa salakuvaaminen on kasvava ongelma, ja asiaan on pyritty kiinnittämään huomiota mielenilmauksin. Asiassa on vaadittu muun muassa tiukempia lakeja ja kovempia tuomioita. Vuonna 2017 poliisille ilmoitettiin yli 6 400 tapausta laittomasta kuvaamisesta, kun vuonna 2012 tapauksia oli 2 400.

Viime vuonna kymmenet tuhannet ihmiset marssivat Soulin kaduilla protestoimassa salakuvauksia vastaan kantamalla banderolleja: "Minun elämäni ei ole sinun pornoasi".

Tuolloin kaupunki valjasti erityisryhmän tarkkailemaan kaupungin yleisiä vessoja ja tarkastamaan, ettei niihin ole asennettu laittomia kameroita.

Salakuvauksen kohteille tilanne vakava

Salakuvausta kokeneille ihmisille tilanne on aina vakava.

Tietotekniikan asiantuntija Lee Ji-soo auttaa naisia tilanteissa, joissa kuvaa on levitetty nettiin ilman heidän suostumustaan.

– Salakuvauksen kohteeksi joutuneet sanovat monesti haluavansa kuolla tai haluavansa jäädä kotiin neljän seinän sisälle. He kokevat, että kaikki ihmiset tunnistavat heidät kaduilla. He kokevat tilanteen traagiseksi.

Eräs eteläkorealainen, kuvia julkaisseen sivuston ylläpitäjä tuomittiin tammikuussa neljäksi vuodeksi vankeuteen ja määrättiin maksamaan mittavat sakot. Viime vuonna puolestaan suljettiin Soranet-sivusto, joka oli suosittu alusta salaa otettujen kuvien ja videoiden lataamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat