Pohjois-Korea kehitti oman terveysvaikutteisen viskin – Tislaava yhtiö vaitonainen reseptin saloista

Pohjois-Korea aloittaa oman viskin tislaamisen, kertoo yleisradioyhtiö BBC eteläkorealaiseen Hankook Ilbo -lehteen perustuen.

Juoma on kastettu Samilpoksi, samannimisen järven mukaan. Järvi on Pohjois-Korean tärkeimpiä turistinähtävyyksiä.

Samilpoa tislaava yhtiö kehuu juomansa sisältävän yhteensä 15 aminohappoa, jotka tekevät siitä paitsi erinomaisen makuisen myös terveellisen. Yhtiön mukaan aminohapot ehkäisevät maksavaurioita ja vähentävät krapulaa.

Yhtiö ei kuitenkaan pukahda mitään viskisieppoja kiinnostavista perustiedoista: mistä viljoista viski valmistetaan tai kauanko sitä kypsytetään.

Terveysvaikutteiset viinat eivät ole uusia Pohjois-Koreassa. Taedonggang-panimo kertoi jo vuonna 2016 kehittäneensä alkoholin, jonka nauttimisesta ei seuraa lainkaan krapulaa.

Lue myös:

    Uusimmat