Tutkijat kehittivät täysin uudenlaisen alkoholijuoman: Uutuusviini, joka voi olla jopa terveellistä
Singaporelaiset tutkijat ovat kehittäneet jotain täysin uutta, jota varmasti useampi viininystävä kokeilisi mielellään.
Singaporen kansallisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet täysin uudenlaisen alkoholijuoman soijapavuista. Juoma tehdään fermentoimalla tofusta. Viinin tekeminen vie kolme viikkoa, ja siinä on noin 7-8 prosenttia alkoholia.
Tofusta tehtyä juomaa on kuvailtu makeaksi, hedelmäiseksi ja kukkaiseksi sekä sake-juoman tyyppiseksi. Juoman nimettiin Sachiksi, joka tarkoittaa japanin kielellä ”kukoistavaa viisautta”.
Alkoholipitoisuudestaan huolimatta Sachin väitetään sisältävän myös monia terveydelle hyviä aineita, kuten kalsiumia, probiootteja ja jopa antioksidantteja, jotka auttavat parantamaan luu- ja sydän terveyttä sekä ehkäisevät syöpää.
Yksi viinin hyvistä puolista on myös se, että se tehdään hukkaan menevistä ainesosista. Tämän viinin juominen on siis suorastaan ekoteko! Sachi tehdään nimittäin tofun valmistamiseen tarvittavasta osasta, joka yleensä heitetään pois.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa