Mainos

Pohjois-Koreassa ensimmäiset olutfestivaalit – "Jatkamme maanpäällisen paratiisin rakentamista"

Pohjois-Korean pääkaupunki Pjongjangissa on vietetty suljetun valtion ensimmäistä olutfestivaalia. Olutta lipitetään kaupungin läpi virtaavan Taedong-joen varteen pystytetyssä ravintolalaivassa.

Peräti 20-päiväinen tapahtuma kerää ihmiset yhteen jokilaivaan joka päivä iltaseitsemästä eteenpäin. Juhlat jatkuvat aina puoleenyöhön saakka.

Pohjois-Korean asioita seuraava uutissivusto NK News kertoo, että paikalla, että paikalla on käynyt paikallisten lisäksi paljon turisteja. Koryo Tours -matkatoimisto on tuonut maahan yli 100 ulkomaalaista. 

– Kaikki ovat nauttineet suuresti siitä, että he voivat olla tekemisissä paikallisten ihmisten kanssa. Tämä tapahtuma todistaa, millainen voima kylmän oluella ja lämpimillä illoilla on saattaa ihmiset yhteen, Koryo Toursin johtaja Simon Cockerell sanoo NK Newsille. 

700 henkeä vetävässä tapahtumassa oluen kantavat vieraille sinivalkoisiin uniformuihin pukeutuneet tarjoilijattaret. Tarjolla on paikallisen Taedonggang-oluttehtaan oluita, särvintä ja musiikkiesityksiä.

Ilakointia pakotteiden alla

Pohjois-Korean olutfestivaalia vietetään, vaikka YK:n Turvallisuusneuvosto on päättänyt langettaa Pohjois-Korealle rankat pakotteet.

Pohjois-Korea teki neljännen ydinkokeensa alkuvuodesta ja on sittemmin jatkanut ballististen ohjustensa laukaisuja. 

Pohjois-Korean uutiskanava ottaakin olutfestivaalien alla kantaa myös pakotteisiin.

– Pjongjangin olutfestivaali osoittaa, kuinka kansamme on täynnä iloa ja optimismia. Jatkamme maanpäällisen paratiisin ja sivistyneen yhteiskunnan rakennustyötä samalla kun murskaamme Yhdysvaltain ja sen tukijoiden katalat suunnitelmat eristää ja vaimentaa Korean demokraattinen kansantasavalta, uutistenlukija sanoo. 

Ensimmäisen oluttapahtuman jälkeen näyttää tapahtuvan nopeasti, sillä seuraava olutfestivaali on määrä järjestää jo ensi kuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.