Mainos

Pohjois-Karjalan raemyrskystä miljoonavahingot

Vakuutusyhtiöt laskevat, että Pohjois-Karjalan heinäkuisesta raekuurosta johtuvat korvaukset nousevat lähelle viittä miljoonaa euroa.

Heinäkuussa Pohjois-Karjalaan iskenyt raekuuro aiheutti useiden miljoonien eurojen aineelliset vahingot.

Rakeet turmelivat satoja autoja. Vakuutusyhtiöille on ilmoitettu yli 600 autovahinkoa, ja lähes saman verran on autoja, joissa ei ollut riittävää vakuutusta. Autojen korjaukset ovatkin ruuhkauttaneet alueen peltikorjaamot.

Myös raemyrskyssä vaurioituneiden rakennusten korjaustöiden arvioidaan jatkuvan jopa ensi kevääseen saakka. Korjaustöitä viivästyttää pula työvoimasta, erityisesti kirvesmiehistä.

Vakuutusyhtiöt arvioivat, että raekuuron aiheuttamat korvaukset nousevat lähelle viittä miljoonaa euroa. Osa vahinkoarvioista on yhä tekemättä. Myrskyn aiheuttamat korvaukset merkitsevät suurinta laskua paikalliselle vakuutusyhtiölle.

- Hiukan yli kolmen vuoden maksutulo menee tässä korvausrytäkässä. Suurimmat vahingonkorvaukset tulevat kattorakenteista ja rakennusten vahingoista. Ne ovat noin 1,4 miljoonaa, kertoo toimitusjohtaja Martti Karvinen Polvijärven Lähivakuutuksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.