Mainos

Pohjois-Israelissa bussiräjähdys

Kahdeksan ihmistä on kuollut ja noin kaksikymmentä loukkaantunut bussiin tehdyssä itsemurhaiskussa Pohjois-Israelissa lähellä Haifaa.

Israel kiristää otettaan palestiinalaisalueista

Kahdeksan ihmistä kuoli ja noin kaksikymmentä haavoittui itsemurhaiskussa israelilaiseen bussiin Israelin pohjoisosassa aamulla, kertoivat pelastustyöntekijät. Iskun tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Hamas.

Israelin hallituksen edustaja sanoi, että palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on vastuussa itsemurhaiskusta.

Valtava räjähdys tuhosi bussin kokonaan Haifan lähellä. Israelin radio kertoi, että räjähdysken saattoi aiheuttaa bussin lähellä räjähtänyt auto.

Itsemurhaisku oli ensimmäinen siviilejä vastaan Israelin aloitettua hyökkäyksensä palestiinalaisalueilla 12 päivää sitten.

Taistelut Hizbollah-sissien ja Israelin joukkojen välillä ovat kiihtyneet Libanonin rajalla.Hizbollah on ampunut raketteja kolmeen rajan tuntumassa olevaan israelilaiskohteeseen. Israelin taistelukoneet ovat vastanneet pommittamalla Hizbollahin asemia.

Hizbollahin iskujen pelätään laajentavan Lähi-idän kriisiä entisestään.

"Sharon vastuussa itsemurhaiskusta"Palestiinalaisministeri Nabil Shaath sanoi tämänpäiväisen itsemurhaiskun osoittaneen Israelin pääministerin Ariel Sharonin epäonnistuneen pyrkimyksissään saavuttaa israelilaisille lupaamansa rauha ja turvallisuus.

-Israelilaiset luulivat pyyhkineensä hyökkäyksellään palestiinalaisalueille pois marttyyriteot, mutta tänään he ovat huomanneet, että sitä ei voi tehdä ilman rauhansopimuksen solmimista, Shaath sanoi tänään kymmenen ihmistä tappaneen itsemurhaiskun jälkeen.

Shaath syytti Sharonia vastuulliseksi sekä israelilaisiin että palestiinalaisiin kohdistuneesta väkivallasta. Hän kritisoi myös Yhdysvaltain ulkoministeriä Colin Powellia siitä, ettei tämä ole matkustanut suoraan Israeliin ja palestiinalaisalueille lopettamaan Israelin hyökkäystä.

Israel surmannut yli 500

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat sanoi tänään, että Israelin joukot ovat surmanneet arviolta 500 palestiinalaista kahdentoista viime päivän aikana Länsirannalla.

-Länsirannalla on meneillään suuren luokan rikos Israelin taholta yhteiskuntaamme kohtaan, Erekat sanoi lisäten, että Israelin pääministeri Ariel Sharon on tullut "hulluksi".

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.