Pohjois-Irlannin ministeriö poisti tiloistaan kaikki kuvat kuningatar Elisabetista: "Se on törkeää"

Kuninkaallinen etiketti unohtui täysin – näin tylysti Trump käveli Elisabet II:n edellä 1:31
Kuninkaallinen etiketti unohtui täysin – näin tylysti Donald Trump käveli kuningatar Elisabetin edellä

Pohjois-Irlannin ministeriö on poistattanut kaikki valokuvat kuningatar Elisabetista Belfastin pääkonttoristaan. 

Muutama viikko sitten Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuoneelle kerrottiin tapauksesta, että eräälle Pohjois-Irlannin ministeriön virkamiehelle maksettiin 10 000 puntaa siitä, että hän käveli kuningatar Elisabetin muotokuvan ohitse. 

Virkamiehen kerrotaan olleen loukkaantunut siitä, että kuva oli esillä Stormont Housessa. Työntekijältä kysyttiin, mikä olisi parempi kuva olemassa olevan tilalle, ja tämä ehdotti sellaista, jossa kuningatar tapaa pohjoisirlantilaisen poliitikon Martin McGuinnessin.

Sittemmin kaikki kuvat kuningatar Elisabetista on poistettu rakennuksesta. 

Useat pohjoisirlantilaiset nationalistit eivät koe olevansa Iso-Britannian kansalaisia eivätkä he tunnusta kuningatar Elisabetia valtionpäämiehekseen. 

Asia nostettiin esille myös Yhdistyneen kuningaskunnan tuoreen pääministerin Boris Johnsonin kanssa tämän Pohjois-Irlannin vierailun aikana. Pääministerin kerrotaan vaikuttaneen olevan järkyttynyt asiasta. Asia on herättänyt närää puolin ja toisin. 

– Mikäli tämä on totta, se on törkeää. Poliittinen korrektius on tiessään, Ulsterin unionistipuolueen jäsen Dennis Rogan kommentoi kuvien poistamista. 

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat