Jopa sata vaarassa menettää työnsä kuningas Charlesin valtaannousun myötä: "Kaikki ovat aivan raivoissaan"

Britannian uudella kuninkaalla on brittitutkijan mukaan suuri urakka yrittäessään jatkaa Elisabetin työtä 1:58
Britannian uudella kuninkaalla on brittitutkijan mukaan suuri urakka yrittäessään jatkaa Elisabetin työtä

Jopa sataa Clarence Housen työntekijää uhkaa irtisanominen.

Kymmenet Clarence Housen työntekijät ovat vaarassa menettää työnsä, kertoo The Guardian.

Julkaisun mukaan jopa 100:lle kuninkaallisessa residenssissä työskentelevälle henkilölle on ilmoitettu, että heidät voidaan irtisanoa työtehtävistään, kun kuningas Charlesin ja kuningatarpuoliso Camillan toimistot siirtyvät Clarence Housesta Buckinghamin palatsiin.

Clarence House toimi pitkään Charlesin virka-asuntona, ja siellä sijaitsi myös hänen toimistonsa. Kun kuningatar Elisabet kuoli syyskuun 8. päivänä, nousi Charles automaattisesti Ison-Britannian kuninkaaksi ja hänen toimistonsa osoitteeksi vaihtui Buckinhamin palatsi.

The Guardianin tietojen mukaan Clarence Housen työntekijät saivat tietää heitä mahdollisesti uhkaavista potkuista maanantaina. Tiedon työntekijöille välitti kirjeitse kuninkaan ylin avustaja Clive Alderton.

Alderton kertoi kirjeessään, että Clarence Housessa luotuja toimintatapoja, jotka tukivat muun muassa Charlesin henkilökohtaisia etuja sekä aikaisempia tehtäviä tämän ollessa vielä Walesin prinssi ei enää suoriteta. Näin ollen Clarence Housessa kyseisiä työtehtäviä suorittaneita tekijöitä ei Aldertonin mukaan enää tarvita.

Irtisanomisuhan alla ovat yksityiset sihteerit, taloustoimisto, viestintätiimi ja kotitaloushenkilöstö.

Alderton lisäsi, että hän "tietää kyseessä olevan epämieluisa uutinen" ja että tilanteeseen on saatavilla tukea. Hänen mukaansa tietty henkilöstö, joka tarjoaa "suoraa, läheistä, henkilökohtaista tukea ja neuvoja" Charlesille ja Camillalle pysyy virassaan.

Monien työntekijöiden kerrotaan olleen siinä uskossa, että he siirtyisivät kuninkaan mukana Buckinhamin palatsiin, jossa heidän virkansa jatkuisi. He väittävät, ettei heille annettu minkäänlaista tietoa tulevasta ennen Aldertonin kirjettä.

– Kaikki ovat aivan raivoissaan, mukaan lukien yksityiset sihteerit ja vanhempi tiimi. Koko henkilökunta on työskennellyt myöhään joka ilta torstaista lähtien. Ihmiset olivat silminnähden järkyttyneitä, eräs lähde kertoi julkaisulle.

Lopullisia irtisanomiin liittyviä päätöksiä ei tiettävästi ole tehty, sillä ensin on saatava päätökseen neuvottelujakso, joka alkaa ensi maanantaina kuningattaren hautajaisten jälkeen.

Irtisanotulle henkilökunnalle tullaan oletettavasti tarjoamaan mahdollisuutta hakea vaihtoehtoisiin töihin muihin kuninkaallisiin kotitalouksiin, apua löytää uusi työpaikka kuninkaallisten residenssien ulkopuolelta sekä "korostettua" irtisanomiskorvausta, joka ylittää lakisääteisen vähimmäismäärän.

Lue myös:

    Uusimmat