Mainos

Kammottava hätätila hovissa – mies murtautui Buckinghamin palatsiin, kuningatar Elisabet nukkui vain metrien päässä

Tuntematon mies pääsi tunkeutumaan Buckinghamin palatsiin ja etenemään lähelle kuningatar Elisabetia. 

Keskiviikkona 10. heinäkuuta 93-vuotiaan kuningatar Elisabetin kodissa Buckinghamin palatsissa elettiin pelottavia hetkiä, kun 22-vuotias mies pääsi murtautumaan palatsiin. The Sun -lehden mukaan mies kiipesi palatsin aidan yli ja pääsi murtamaan kiinteistön oven. 

Lähteiden mukaan poliisi saapui paikalle neljässä minuutissa pidättämään miehen, josta ei tiedetty onko tämä aseistettu vai ei. Palatsissa ehti syntyä paniikki valtavan turvallisuusaukon takia. 

Miehen epäillään yrittäneen kopioida Michael Faganin rikoksen. Fagan onnistui murtautumaan kuningatar Elisabetin makuuhuoneeseen 9. heinäkuuta vuonna 1982. 

Palatsin sisäpiiriläisen mukaan tunkeilija eteni palatsissa erittäin määrätietoisesti, mutta onneksi kaikki ovet olivat tuohon aikaan jo lukossa. 

– Palatsissa oli tunkeilija kun kuningatar nukkui makuuhuoneessaan, ja hän oli vapaana hyvän tovin ennen kuin poliisit pidättivät hänet. 

Buckinghamin palatsin katolla liehuu Iso-Britannian lippu aina silloin, kun kuningatar Elisabet on kotonaan. Tästä tunkeilija on voinut tietää kuningattaren olleen paikalla ja yrittäneen tämän tiedon varjolla murtautua tämän makuuhuoneeseen. 

– Tämä tunkeilija pääsi palatsiin lähes päivälleen 37 myöhemmin, kun Michael Fagan tunkeutui kuningattaren makuuhuoneeseen. Siitä on ehta teoria, että hän (uusi tunkeilija) on mahdollisesti yrittänyt käynnistää kopio-operaation.

Palatsin lähteen mukaan poliisi tulee arvioimaan tunkeilijan mielenterveyden sekä selvittämään tarkasti, kuinka hän onnistui pääsemään sisälle palatsiin ja pystyi kulkemaan siellä näin pitkään vapaasti. 

– Kuinka on mahdollista, että kaikkien näiden vuosien jälkeen joku voi kiivetä aidan yli ja päästä välittömästi alueelle ilman, että hänet olisi pysäytetty heti? Mites lämpösensorit sekä turvakamerat? Kuningattaren turvallisuuden tulisi olla tärkeintä. 

Kuningatar Elisabet on tietoinen tapahtuneesta. Elisabet oli tapahtuman hetkellä todennäköisesti ainut vanhempi kuninkaallinen palatsissa, sillä kuningattaren puolison, 98-vuotiaan prinssi Philipin uskotaan olleen toisaalla. 

Kamalaa välikohtausta luultiin pilaksi

Keskiviikkoaamuyön tunkeilija ei päässyt pitkälle, mutta vuonna 1982 kuningatar Elisabet joutui elämään erittäin pelottavia hetkiä Michael Faganin päästyä tämän makuuhuoneeseen. Tuolloin 31-vuotias skitsofreeninen Fagan kiipesi palatsin seiniä pitkin sisälle Buckinghamiin päätyen lopulta makuuhuoneeseen, jossa kuningatar nukkui. 

Fagan alkoi kertoa Elisabetille perheongelmistaan, ja kuninkaallinen painoi sänkynsä vieressä ollutta hätänappulaa, muttei saanut siihen vastausta. Tämän jälkeen kuningatar soitti palatsin puhelimeen, mutta langan toisessa päässä ollut henkilö luuli kyseessä olleen jonkun hovin työntekijän pila. 

– Kyllä rakas, olet kuningatar, lähetämme jonkun sinne! puhelimessa ollut työntekijä vastasi hädässä olleelle Elisabetille. 

Tilanne eskaloitui Faganin rikottua lasisen tuhkakupin, jonka lasinsiruilla hän uhkasi viiltää ranteensa, istuessaan kuningattaren sängynpäädyssä. Lopulta Elisabetin pitkäaikainen avustaja Paul Whybrew saapui pelastamaan kuningattaren. Whybrew on Elisabetin palkkalistoilla edelleen. 

Whybrew saapui kuningattaren luokse tämän koirien kanssa kun Elisabet oli kutsunut hänet paikalle. Mies näki Faganin ja alkoi puhua tälle ja tarjoten tälle juoman. Kun Faganin keskittyminen herpaantui, Whybrew taltutti tämän palatsin sisäkön hakiessa poliisit paikalle. 

Lähde: The Sun

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja