Podcast: Kipeä ero sai Martina Aitolehden astumaan ex-miehensä Esko Eerikäisen saappaisiin: "Nyt sain sen, mitä joskus tein Eskolle"

4:09
Martina Aitolehti muistelee laulajauraansa Emma Gaalassa: "Ne olivat hienoja vuosia"

Martina Aitolehti puhuu podcastissa Aki Linnanahteelle erostaan Stefan Thermaniin. Hän toivoo, että välit saataisiin kuntoon heidän tyttärensä vuoksi. 

Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti puhuu avoimesti elämästään tuoressa  Aki Linnanahde Talkshow -podcastissa. Hän puhuu podcastin luotsaajalle Aki Linnanahteelle niin ajasta ennen julkisuutta ja siitä, miten hän tuli julkisuuteen. Aitolehti nousi otsikoihin, kun hänellä oli suhde parisuhteessa tahollaan olevaan huippufutaaja Alexei Eremenkoon

Suomalaiset tunsivat pian Aitolehden salarakkaana ja mediassa kiinnostus heräsi parikymppistä nuorta naista kohtaan. Aitolehti täsmentää kuitenkin haastattelussa, että suhteen päämääränä ei ollut julkisuus, vaan hän oli aidosti ihastunut Eremenkoon. Suhde oli tullut ilmi, kun lehden toimittaja oli soittanut Aitolehdelle väittäen, että hänestä ja Eremenkosta on otettu salakuvia. Median kanssa tuolloin kokematon ollut Aitolehti oli mennyt paniikkiin ja oli lopulta myöntänyt suhteen. Todellisuudessa koko kuvia ei ollut edes olemassa. 

Oma isäsuhde

Kuluneen vuoden aikana Aitolehti on ollut otsikoissa erityisesti eron tiimoilta. Hän erosi pitkäaikaisesta avopuolisostaan ja lapsensa Isabellan isästä Stefan Thermanista huhtikuussa. 

Aitolehti kertoo, että hän halusi pitää tiukasti kiinni siitä ajatuksesta, että he olisivat perhe, vaikka heidän parisuhteensa perusteet eivät olleet kunnossa. 

– Vaikka suhde ei vastannut mun arvoja, niin pidin tiukasti kiinni siitä perheajatuksesta. Kyllä se varmasti kumpuaa omasta lapsuudestani, kun minulla ei ole koskaan ollut suhdetta oikeaan isääni. 

Nyt, eron jälkeen Aitolehti onkin miettinyt sitä, että miten hän ei uskaltautunut lähtemään aiemmin suhteesta. Linnanahdetta kiinnostaa tietää, mistä hän keräsi voimansa viimeiseen päätökseen. 

– Eräs aamu vaan heräsin ja soitin ystävälle, että nyt olen tehnyt päätöksen. Itkin aivan hirveästi, niin kuin saavista olisi tullut vettä. Silti tiesin, että päätös on oikea, etten halua enää Stefanin kanssa olla. Muistan, kun hän tuli sen jälkeen vielä, että eikö me saataisiin vielä asioita toimimaan, mutta hän näki kasvoistani, että tämä suhde on loppu. 

Virheitä suhteessa

Aitolehti toivoo, että he saisivat välinsä asialliseksi lapsen takia. 

– Meidän kahden, äitin ja isän tunteilla ei kuulu olla mitään merkitystä lapsen elämässä. Hän ei saa joutua tilanteeseen, että matka aikuisuuteen kärsisi meidän takia.

Linnanahde kysyy Aitolehdeltä, että näkeekö hän itse tehneensä virheitä suhteessa. 

– Kyllä, varmasti olen tehnyt paljon asioita väärin, hän aloittaa ja alkaa pohtia.

– En ole sanonut tätä aiemmin ääneen, mutta tätä eroa pohtiessa on tullut ajatus, että tältä Eskosta tuntui varmasti aikanaan, miltä minusta tuntui erossa. Nyt sain sen, mitä minä tein joskus Eskolle. 

Linnanahde kysyy, että mitä Aitolehti tällä tarkoittaa. 

– Se, kun aloitin suhteen samantien, vaikka en ollut päättänyt edellistä. Vaikka ongelmia oli suhteessa, niin en päättänyt sitä asiallisesti. Rikoin silloin oman perheeni. Pitää olla varovainen, kaiken sen mitä teet itse, saa varmasti jossakin vaiheessa takaisin, Aitolehti pohtii. 

Linnanahde pohtii myös sitä, että miten hyväksyä entisen puolison uusi elämä. 

– Pitää hyväksyä, en missään nimessä halua kontrolloida, Aitolehti vastaa Linnanahteen kysyttäessä. Tottakai toivon, että kaikki olisivat onnellisia ja heillä olisi hyvä elämä, hän jatkaa. 

Aitolehden entinen aviomies Esko Eerikäinen on kertonut, että Aitolehden ja Thermanin suhde koitui heidän liitonsa lopulliseksi kohtaloksi ja pari jätti avioerohakemuksen tammikuussa 2015. Aitolehdellä ja Eerikäisellä on yhteinen, 11-vuotias Victoria-tytär. Aitolehti kertoo Linnanahteelle, että he asuvat Eerikäisen kanssa nykyisin samalla kadulla, jotta tyttärellä olisi kaksi vanhempaa lähekkäin. Ex-pariskunta on tätä nykyä hyvissä väleissä. 

Therman on nykyään yhdessä julkkiskaunotar Sofia Belórfin kanssa. He alkoivat viihtyä yhdessä  keväällä, mutta virallistivat suhteensa vasta myöhemmin. Aitolehti kertoi erottuaan Thermanista, että heidän eroonsa liittyy kolmas osapuoli, Sofia Belórf, joka puolestaan kiisti väitteen. 

Belórf erosi puolisostaan Niko Ranta-Ahosta huhtikuun lopussa.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja