Pluskokoinen asiakas valitti valikoimasta – sai tylyn vastauksen kaupasta: "Ei ole meidän työtämme saada sinua pitämään itsestäsi"

Pluskokoinen malli raivostui hoikennussovellukselle 1:08
Pluskokoinen malli Tess Holliday raivostui, kun hänen kuvaansa käytettiin hoikennussovelluksen mainoksessa

Kun Georgia Rochelle vaati kauppaan parempaa valikoimaa pluskokoisille, hän sai ikävän vastauksen viestiinsä.

PluskokoinenGeorgia Rochelle saa usein ilkeitä kommentteja painostaan. Hän halusi kuitenkin jakaa tarinansa saatuaan ilkeän viestin myös kauppaketjusta.

Sai aluksi asiallisen viestin

Georgia, 23, oli etsinyt Kmart-kaupan pluskokoisten naisten osastolta vaatteita itselleen, mutta piti niitä rumina. Isommat vaatekappaleet oli työnnetty Georgian mukaan pienten vaatteiden taakse piiloon, ja urheiluosastolta mikään ei ollut tarpeeksi isoa kokoa Georgialle, kertoo News.com.au.

Georgia päätti lähettää palautetta Kmart-kauppaketjulle Facebookissa. Hän sai kiittävän viestin takaisin; asiakaspalvelu ohjasi Georgian myös antamaan lisää palautetta.

"Ei ole vain meidän työtämme saada sinut pitämään itsestäsi"

Seuraavana maanantaina Georgiaa kuitenkin odotti yllätys. Hän oli saanut sähköpostivastauksen palautteeseensa.

– Vaikka yritämme palvella niin monia ihmisiä kuin mahdollista, ole hyvä ja ymmärrä, että ihmisiä on kaiken muotoisia ja -kokoisia emmekä voi ottaa aivan kaikkia huomioon, asiakaspalvelija kirjoitti.

– Ei ole vain meidän työtämme saada sinut pitämään itsestäsi.

Georgia. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Olin sokissa"

Georgia rakastaa kehoaan eikä kaipaa apua "itsestään pitämisessä".

– Rehellisesti, olin sokissa. Kysyin yksinkertaisen kysymyksen ja hänen sanansa saivat minut tuntemaan kuin olisin taas peruskoulussa, Georgia kuvaa tuntemuksiaan.

Viesti teki hänet vihaiseksi.

– On niin loukkaavaa, että sanon, että pluskokoisille ihmisille on rajoitettu valikoima, ja he yhdistävät sen siihen, että inhoan kehoani, mistä ei ole lainkaan kyse, hän sanoo.

– Mielestäni omaa kokoaan ei pidä hävetä. Tämä osoittaa vain, etteivät ennakkoluulot (lihavia ihmisiä kohtaan) katoa edes silloin, kun ihmisen pitäisi olla ammattilainen.

"Jos todella välittäisit terveydestämme, et kirjoittaisi ällöttäviä kommentteja"

Georgia julkaisi saamansa viestin ilman lähettäjän nimeä sosiaalisessa mediassa. Muutkin pitivät viestiä asiattomana.

Tähänkin julkaisuun kuitenkin tuli muutamia kommentteja Georgian painosta. Niitä hän ei siedä.

– Lakatkaa teeskentelemästä, että olette huolissanne terveydestämme. Jos todella välittäisit terveydestämme, et kirjoittaisi ällöttäviä kommentteja ja ajattelisit myös mielenterveyttä. Jonkun muun terveys ei muutenkaan kuulu sinulle.

Kmart pahoitteli tapausta

Kmart pahoitteli tapahtunutta News.com.au:lle ja vakuutti, etteivät viestin sanat edusta sen näkemyksiä. He ovat ottaneet yhteyttä myös Georgiaan ja pahoitelleet asiaa sekä pyytäneet Georgiaa mukaan kehittämään pluskokoisten tuotesarjaa liikkeissä, mihin Georgia onkin suostunut.

Työtä on vielä paljon. Georgia saa kuitenkin usein kommentteja painostaan esimerkiksi kaupassa käydessään.

– Tuntemattomat ihmiset ovat pysäyttäneet minut supermarketissa ja kertoneet, että kuolen kokoni vuoksi, Georgia kuvailee.

– Kyseessä ei ole "liikalihavuuden edistäminen". Kyse on siitä, että muita tulee kohdella kunnioittavasti ja kiltisti ja tunnistaa se suoranainen viha, jota ylipainoiset ihmiset kohtaavat joka päivä. Ei maksa mitään olla kiltti.

Lähteet: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat