"Lihavuus ei ole kaunista, se on tekosyy" -paita raivostutti netissä: "Kuka ajatteli, että tämä olisi hyvä idea?"

1:08

Paidan "lihavuus ei ole kaunista, se on tekosyy" -teksti raivostutti netissä.

Video: Tess Holliday nousi aiemmin otsikoihin, kun hoikennussovellus käytti hänen kuvaansa "esimerkkinä".

Plusmalli Tess Holliday raivoistui brittinettikaupalle harmaan paidan takia. 168 dollaria eli noin 144 euroa maksava, LPA-brändin paita julistaa tekstiä "lihavuus ei ole kaunista, se on tekosyy", kertoo Huffington Post

Paita on sittemmin poistunut nettikaupasta.

Tarkoitus paidan taustalla oli hyvä

Teksti paidassa oli suora lainaus herjasta, jonka pluskokoinen malli Paloma Elsesser on saanut kuulla. Asiasta kerrottiin pienellä tekstillä paidassa; myös paidan nimi oli "Paloma".

Malliston ajatuksena oli ottaa kipeää tehneet herjat ja tehdä niistä jotakin voimauttavaa. Fashionista-sivuston mukaan muita lainauksia paidoissa olisivat olleet esimerkiksi "liian luiseva pantavaksi" ja "jos siirtäisit hänen kasvojensa tilalle takapuolen, hänen kasvonsa olisivat paremman näköiset".

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Vaikka ajatus paitojen taustalla oli kaunis, toteutus meni pahasti pieleen.

– Tämä on ällöttävää... Kuka ikinä ajatteli, että tämä olisi hyvä idea, nimimerkki NYC toteasi lihavuus-tekstistä Twitterissä.

– Toivon teidän tietävän, miten monia itsetuhoisia ajatuksia juoksi juuri miljoonien naisten mielessä teidän mainoksenne vuoksi. Te saatatte olla vastuussa siitä, että joku ei kestänyt enää, ja teitä pitäisi pitää tästä vastuussa, senkin ihmissaastat, nimimerkki kylee jo suomii.

Kuva oli "julkaistu ennenaikaisesti"

Nettikauppa Revolven edustajan mukaan kuva oli "julkaistu ennenaikaisesti".

– Ennenaikaisesti julkaistut kuvat Revolve.comissa oli julkaistu ilman kampanjaan liittyvää kontekstia ja, harmillista kyllä, yksi tuote esiintyi sellaisen mallin yllä, jonka keho ei heijasta tuotteen kommenttia kehopositiivisuudesta, kauppa kommentoi.

Kauppa haluaakin pyytää tilannetta kaikilta osallisilta anteeksi. 

"Olemme pahoillamme, että petimme teidät kaikki"

Myös LPA kertoi Instagram-tiedotteessaan, että kuva julkaistiin ennen oikeaa päivämäärää ja tapa, jolla mallistoa oli kuvattu, oli virhe.

– Olemme pahoillamme, että petimme teidät kaikki.

Fashionista-sivusto huomauttaa, että vaikka anteeksipyyntö on asiallinen, totuus on, että LPA tekee vaatteita vain kokoon XL asti. Lisäksi pluskokoisen naisen kokemasta häirinnästä kertovaa paitaa esittelemään oli valittu S-kokoinen malli.

Malliston tuottojen piti hyödyttää hyväntekeväisyysjärjestöä. Vaikka mallistoa ei tulla julkaisemaan, sekä paidan suunnitellut LPA että nettikauppa Revolve ovat luvanneet tehdä lahjoituksen kyseiseen kohteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja