Plus-koon huippumalli: En ole tarpeeksi läski!

Malli Crystal Renn puhui People-lehdelle kesäisestä kohusta, jossa aikoinaan anoreksiaa sairastaneen naisen kuvia käsiteltiin niin, että nainen laihtui kymmeniä kiloja. Nyt naista arvostellaan myös tosielämässä liian laihaksi plus-koon malliksi.

Nyt kokoa 40 oleva Crystal Renn, joka on yksi maailman suosituimmista plus-koon malleista, sairasti seitsemän vuotta sitten anoreksiaa sekä bulimiaa ja on siksi tarkkana siitä, minkälaisen kuvan hän antaa ihailijoilleen.

– En halua että kukaan nainen näkee enää noita kuvia tai luulee, että minä itse pitäisin itseäni kauniimpana tuon kokoisena. Minua laihdutettiin 15 kiloa kuvankäsittelyn avulla, Renn puhisee.

Sairauksiensa vuoksi nainen ei harrastanut liikuntaa seitsemään vuoteen, ja on nyt kiinteytynyt aloitettuaan uudelleen liikunnan.

– Syön mitä haluan, mutta pidän huolen että syön viisi ateriaa päivässä kasviksia, Reen selittää metodiaan.

– Pahimmillaan vain treenasin päivät pitkät enkä syönyt mitään muuta kuin salaatinlehtiä, Renn muistelee päiviä, jolloin hän saattoi viettää kuntosalilla jopa kahdeksan tuntia putkeen.

Plus-koko kelpaa muotitaloille

Nyt 70-kiloinen nainen tekee mallin töitä muotitaloista muun muassa Chanelille ja Jean-Paul Gaultierille. Jotkut ovat kuitenkin arvostelleet, että nainen oli paremman näköinen koossa 44 ja useat plus-mallit sanovat, etteivät enää laske häntä "joukkoonsa". Muotimaailmassa koot 0 ja 2 eli koot 30 ja 32 ovat yleisimpiä.

– En voi alkaa muokata kehoani enää sen mukaan, mitä joku on minusta mieltä, olkoon se sitten koko 30 tai 46. Nyt pidän vain huolta itsestäni ja juuri tällä hetkellä minusta tuntuu elämäni parhaimmalta.


AVA

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat