Mainos

Pizzeriasurmia ja ammuskelu autokaistalla – tällaisia veritekoja on nähty ravintoloissa

Imatran kolmoismurhana tutkittu ammuskelu ei ole ainutlaatuinen tapaus Suomen historiassa. Kuluneella vuosikymmenellä on ollut useita tapauksia, joissa ravintolassa tai sen välittömässä läheisyydessä tapahtunut veriteko on johtanut kuolemaan.

36-vuotias mies murhasi pitserian omistajapariskunnan ja yhden työntekijän Laukaassa vasaraniskuilla maaliskuussa 2015. Mies jätettiin tuomitsematta rangaistukseen syyntakeettomana ja määrättiin pakkohoitoon.

Ulkomaalaistaustainen vuonna 1970 syntynyt surmaaja tappoi kirveellä Oulun Tuiran kaupunginosassa sijaitsevan pubin työntekijän ja yritti vahingoittaa myös baarin asiakasta. Hetken päästä hän surmasi kolmannen ihmisen baarin edustalla. Poliisin ottaessa miestä kiinni tämän asunnolla tämä vahingoitti poliisia lyömällä tätä päähän. Poliisi selvisi, mutta mies menehtyi poliisin luoteihin.


18-vuotias mies ampui rakennuksen katolta kaksi ihmistä ja haavoitti seitsemää ravintolan edustalla Hyvinkään keskustassa toukokuussa 2012. Vakavasti haavoittui muun muassa harjoittelijana toiminut 23-vuotias naispoliisi. Ampuja tuomittiin elinkautiseen.

Oululainen 24-vuotias mies surmasi pitserian työntekijän Kaukovainiolla ja haavoitti toista työntekijää helmikuussa 2012. Mies ampui myös itseään ja kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.

Syyskuussa 2011 mies ampui kankaanpääläisessä baarissa serkkunsa, nelikymppisen paikallisen miehen. MM-tason nyrkkeilijä Matti Koota haavoittui. Ampuja sai elinkautisen murhasta.  

Mies ampui heinäkuussa 2010 Porvoon McDonald'sin autokaistalla kolme ihmistä ja sai 15 vuoden tuomion tapoista ja ampuma-aserikoksesta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.