Mainos

Pizzerian epäillään salanneen tulojaan yli 600 000 euron edestä

Poliisi epäilee jyväskyläläispizzerian salanneen tulojaan yli 600 000 euron arvosta. Pimeän myynnin ansiosta yrityksen epäillään välttäneen yli 300 000 euron verot. Summasta noin kolmannes on vältettyä arvonlisäveroa, loput ovat maksamatta jääneitä tuloveroja. 

Verottaja ja poliisi ovat tutkineet pizzerian liiketoimintaa vuosien 2011–2015 ajalta. 

Poliisi tutkii kokonaisuutta törkeänä veropetoksena ja törkeänä kirjanpitorikoksena. Pääepäilty on tuomittu törkeästä veropetoksesta jo aiemmin 2000-luvulla. Keski-Suomen käräjäoikeus on asettanut poliisin vaatimuksesta merkittävän määrän pääepäillyn ja hänen yhtiömiestensä omaisuutta vakuustakavarikkoon.

"Kassan ohi myyminen liian helppoa"

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Porvali Sisä-Suomen poliisista sanoo, että harmaan talouden torjunnan kannalta on tärkeää huomata, että yhteiskunnan suurimmat tappiot kertyvät pienistä puroista. 

– Veronkierrolle ja kassan ohi myymiselle ovat tyypillisimpiä alat, joilla liiketapahtumia on paljon, mutta ne ovat suhteellisen pieniä. Näistä kasvaa suuria summia yllättävän nopeasti. 

Porvali sanoo, että kassan ohi myyminen on nykyisellään Suomessa liian helppoa muun muassa siksi, että poliisin ja verotarkastajan toimet ovat jälkikäteisiä. Hän lisää, että esimerkiksi Ruotsissa ohimyyntiä on torjuttu tehokkaasti lakimuutoksella.

Hän viittaa Ruotsissa vuonna 2010 säädettyyn kassarekisterilakiin, joka velvoittaa yrityksen hankkimaan verottajan valvottavissa olevan kassajärjestelmän.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.