Yli 50 000 euron arvonlisäverot maksamatta: Poliisi epäilee puolen miljoonan euron edestä laskuttanutta asfalttiurakoitsijaa törkeästä petoksesta

Helsingin poliisi epäilee asfaltti- ja pihaurakoita tekevää yhtiötä törkeästä veropetoksesta. Yrityksen epäillään jättäneen yli 50 000 euron edestä arvonlisäveroja maksamatta.

Poliisin mukaan yhtiö on laskuttanut asiakkaita muutaman kuukauden sisällä lähes puolen miljoonan euron arvosta. Yli 50 000 euron edestä arvonlisäveroja on jätetty ilmoittamatta ja maksamatta. Toimintaa on harjoitettu Etelä-Suomessa.

Poliisin mukaan suurin osa yhtiön pankkitilille saapuneista rahoista on siirretty heti ulkomaille. Rikoksesta on epäiltynä yhtiön irlantilainen osakas, joka on etsintäkuulutettu.

Esitutkinnassa selvitään muiden henkilöiden osuutta asiaan, mihin rahat ovat päätyneet ja kuka siitä hyötyy. Poliisi epäilee, että kyse on järjestäytyneestä liikkuvasta rikollisuudesta.

Poliisille tuttu ilmiö

Epäilty rikos liittyy jo useilta aiemmilta kesiltä tuttuun ilmiöön, jossa Suomeen Irlannista tulleet, asfaltointeja ja pihatöitä tekevät ryhmät ovat veloittaneet tekemättömistä töistä, poliisi kertoo.

– Tästä tapauksesta tekee erityisen se, että epäilty on avannut pankkitilin suomalaiseen pankkiin ja hankkinut omistukseensa suomalaisen osakeyhtiön. Tutkinnassa on käynyt ilmi, että kyseistä yhtiötä ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin, eikä arvonlisävelvollisten rekisteriin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat