Mainos

Pitserian omistaja vakuutti yrityksen ennen paloa - kiistää osallistuneensa rikokseen

Tamperelaispitserian tuhopolton esitutkinnassa on käynyt ilmi, että pitserian omistaja on ollut tietoinen veljensä suunnitelmista tuhota yritys, mutta omistaja kiistää osallistuneensa tekoon tai sen suunnitelmiin.

Tamperelaispitseria Juliet poltettiin bensiinillä marraskuun 22. päivä. Kolme kerrostalossa ollutta ihmistä sai surmansa ja viisi joutui sairaalaan.

Poliisin mukaan ravintolan omistaja otti yritykseensä muun muassa palovakuutuksen syyskuussa noin pari kuukautta ennen paloa.

Esitutkinnassa on selvinnyt myös, että yrityksen kirjanpitoon on toimitettu väärennettyjä kuitteja esimerkiksi yrityksen remontteihin liittyen, joita ei todellisuudessa ole kuitenkaan tehty.

- Kuiteilla oli tarkoitus nostaa perusteettomasti ravintolan arvoa joko myyntitarkoitukseen ja toisaalta mahdollista vakuutuskorvausta ajatellen, kuvaillaan Pirkanmaan poliisin tiedotteessa.

Tuhopolttajiksi houkuteltiin useita

Poliisin esitutkinnassa on ilmennyt lisäksi, että ravintolan omistajan veli on yrittänyt saada tuhopoltolle useita tekijöitä onnistumatta.Poliisin tiedossa on kaiken kaikkiaan seitsemän eri henkilöä, joiden epäillään saaneen etukäteen tiedon ravintolan tuhoamisesta.

Tutkinnan perusteella he eivät ole kuitenkaan ryhtyneet paloon liittyviin toimiin tai suunnitelmiin.

Poliisi on kuullut näitä henkilöitä epäiltyinä törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä, koska lain mukaan näin vakavan rikoksen tiedon saatuaan siitä on ilmoitettava poliisille, mikäli teko on vielä estettävissä.

Tulipalon sytyttäjinä toimivat lopulta 19- ja 26-vuotiaat miehet.

Esitutkinta-aineisto siirtyy kahden viikon sisällä syyttäjälle syyteharkintaa varten. Syyte on nostettava 28.2.2011 mennessä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja