Pitkät hiukset ja peruuttaminen kiellettyä – kuljetusfirmalla tarkat säännöt

United Parcel Service välittää päivässä yli 15 miljoonaa pakettia yli 220 maassa. Mutta millaista on olla UPS-kuski? Mentalfloss.com listasi erikoisia yksityiskohtia UPS-kuljettajien työstä. 

Suuressa kuljetusfirmassa meno voi joskus olla kuin armeijassa. 

1. Kuljettajia seurataan jatkuvasti

UPS tietää, että aika on rahaa. Koska jokainen minuutti tulee kalliiksi, kantavat kuljettavat mukanaan pientä tietokonetta, joiden avulla heidät on mahdollista jäljittää milloin tahansa. Pakettia toimittaessaan kuljettajilla ei olekaan aikaa jäädä turisemaan, sillä kohteita riittää melkoinen määrä.

2. Bootcampilla koulutetaan tarkasti

Kaikkien kuljettajien on osallistuttava erikoiskoulutukseen, jossa käydään läpi kaikki, mitä alasta täytyy tietää. Koulutuksessa opitaan muun muassa käsittelemään painavia paketteja ja kävelemään liukkaalla tiellä kaatumatta.

3. Peruuttaminen ei ole suositeltavaa

Peruuttaminen lisää törmäysriskiä, joten sitä on syytä välttää, jos vain mahdollista.

4. Hyvät palkitaan

Jos kuljettaja onnistuu työskentelemään viisi vuotta ilman onnettomuuksia, hän saa valita lahjan katalogista. Mitä useampi vuosi vierähtää vahingoitta, sitä paremmaksi lahjat muuttuvat. 14 vuotta kuljettajana työskennellyt Wendy Widmann kertoo ajaneensa seitsemän vuotta vahingoitta ja olleensa juuri saamassa hienoja palkintoja, kuten polkupyöriä ja kaasugrillejä, kun hän peruutti puuhun ja joutui takaisin nollille.

5. Ilmastointia ei ole

Joku sanoisi autoja suuriksi mikroaaltouuneiksi, sillä helteillä autojen sisälämpötilat nousevat hurjiksi.

6. Musiikkia ei ole

Autoissa ei ole radiota, joten jos musiikkia haluaa kuunnella, on autoon otettava oma soitin.

7. Koiranpuremat ovat osa työtä

Entinen kuljettaja New Orleansista kertoo, että koiranpuremilta on vaikea välttyä paketteja kuljettaessa. 

8. Sukilla on väliä

Yrityksen pukukoodi on tiukka. Kenkien on kiillettävä ja paitojen oltava silitettyjä. Jos jalassa on sortsit, on sukissa oltava UPS:n logo, muuten housut on vaihdettava pitkiin. 

9. Parta ei saa olla liian pitkä

Karvat eivät saa kasvaa vallattomina. Miesten hiukset eivät saa ulottua kauluksiin asti, ja viikset eivät saa ylettyä suupielien alle.

10. Palkka on hyvä

Glassdoorin mukaan kuljettajille maksetaan keskimäärin 30 dollaria tunnilta. Myös tippejä annetaan avokätisesti etenkin loma-aikoina.

11. Iskuyritykset ovat tavallisia

Entinen kuljettaja kertoo, että aina löytyy asiakkaita, jotka yrittävät iskeä kuljettajan. Kuljettajien keskuudessa kiertää tarinoita, joissa esimerkiksi nainen on tullut avaamaan oven pelkässä aamutakissa.

12. Kuljetettavat tavarat ovat joskus outoja

UPS:n kyydissä on ollut muun muassa pala jäävuorta sekä valaita. 

13. Vasemmalle kääntymistä vältetään

Vasemmalle kääntyminen liikenteen vastaisesti on hidasta, joten mikäli mahdollista, reitit suunnitellaan niin, että vasemmalle kääntymisiä olisi mahdollisimman vähän. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja