Mainos

Pitkät asuntolainat yleistymässä – nyt Nordealla tarjolla 35 vuoden laina

2:05

Nordea on tuonut markkinoille asuntolainan 35 vuoden maksuajalla. Pankin mukaan tarkoitus ei ole myöntää entistä suurempia lainoja, vaan venyttää maksuaikaa.

Tämä mahdollistaisi sen, että suomalaiset kykenisivät sijoittamaan myös muuhun varallisuuteen kuin pelkästään asuntoon.

– Ollaan oltu pidempään sitä mieltä, että suomalaisilla olisi varaa vähän hidastaa asuntolainan takaisinmaksua ja käyttää siitä yli jäävää kuukausittaista rahaa muuhun säästämiseen ja sijoittamiseen, sanoo Nordea Kiinnitysluottopankin toimitusjohtaja Tom Miller.

S-pankki toi syksyllä 2016 markkinoille asuntolainan 45 vuoden maksuajalla, ja muutkin ovat liikkeellä.

Finanssivalvonta on huolissaan suomalaisten lähes ennätyssuuresta velkaantumisesta. Viime aikoina päänvaivaa ovat aiheuttaneet erityisesti nopeasti lisääntyneet taloyhtiölainat ja kulutusluotot.

Yli 25 vuoden maksuajan asuntolainoja Suomessa myönnetään vain noin 2-3 prosenttia uusista lainoista, eikä se ole ollut ongelma Finanssivalvonnalle.

– Mutta jos laina-ajat lähtevät tästä kasvamaan, se on taas yksi ilmiö lisää siihen, että kotitaloudet velkaantuvat lisää, arvioi Finanssivalvonnan apulaisjohtaja Jyri Helenius.

Suomalaisten asuntolainakanta 96 miljardia euroa. Naapurit, ruotsalaiset ja tanskalaiset ovat paljon suomalaisia velkaantuneempia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.