Pitkän kierroksen jälkeen Helsinkiin palaavalla Iiro Pakarisella on selvät tavoitteet Jokereissa – hyökkääjä kertoo, miksi NHL-unelma kariutui Edmontonissa

Jokerien kanssa kolmivuotisen sopimuksen tehnyt hyökkääjä Iiro Pakarinen palaa Helsinkiin pitkän ulkomaankiertueensa jälkeen. Joukkue vain on eri kuin kuusi vuotta aiemmin. 

Pakarinen lähti vuonna 2014 tavoittelemaan NHL-unelmaansa pelattuaan kaksi kautta HIFK:ssa. Ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa toi 17 ensimmäistä NHL-ottelua Edmonton Oilersin paidassa ja myös ensimmäisen NHL-maalin. Suurimman osan kaudesta Pakarinen pelasi kuitenkin AHL-sarjassa Oklahoma City Baronsin paidassa.

Toisella kaudellaan Pakarinen onnistui vakiinnuttamaan paikkansa Oilersin miehistössä. Kauden aikana pelaamissaan 63 NHL-ottelussa hän kirjasti tehot 5+8=13. 

Kaksi Pakarisen ainakin toistaiseksi viimeistä kautta Pohjois-Amerikassa olivat vaikeita, ja hän päätti kauden 2017–2018 päätteeksi vaihtaa maata ja sarjaa.

Uusi koti löytyi Metallurg Magnitogorskista KHL:stä. Pakarisen mukaan NHL-unelman kariutumiseen oli monia syitä. Päällimmäiseksi nousee itseluottamuksen puute.

– Kahtena viimeisenä vuotena ei löytynyt roolia. Peliaika väheni ja itseluottamus meni alaspäin. Pelasin 6–7 minuuttia pelissä, se söi aika paljon. En halunnut jatkaa sitä enää. Halusin isompaa roolia. Siksi lähdin KHL:ään.

Ensimmäinen KHL-kausi Magnitogorskissa sujui pisteiden valossa hyvin. Pakarinen nakutti 60 ottelussa 19 maalia, saalisti seitsemän syöttöpistettä ja esiintyi Suomen maajoukkuepaidassakin kahdessa ottelussa. Kauden jälkeen tuli siirto Kazakstaniin Barysin KHL-joukkueeseen. Pakarinen sanoo saaneensa hyviä kokemuksia, vaikka vuosi olikin vaikea.

– Tuli aika iso loukkaantuminen lokakuun lopulla. Meni helmikuulle ennen kuin pääsin pelaamaan. 

Sitten tuli koronavirus, joka lopulta katkaisi kauden myös KHL:ssä. Barys ehti voittaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Pakarisen entisen seuran Magnitogorskin. Seuraavaksi vastaan olisi asettunut Sibir.

– Meillä oli mahdollisuudet mennä aika pitkällekin. Jäi vähän harmittavasti kesken. Muuten jäi hienot muistot Kazakstanin puolelta.

Kauden päätteeksi Pakarinen vaihtaa jälleen seuraa ja liittyy Jokereiden miehistöön. Tällä kertaa tarkoitus on pysyä aloillaan pidempään, sillä sopimus on kolmivuotinen. Pakarinen haluaa joukkueesta ison roolin.

– Emme ole tarkkoja keskusteluja käyneet roolin suhteen, siihen voi itse vaikuttaa, elokuussa 29 vuotta täyttävä Pakarinen sanoo.

– Olen jo aika kokenut pelaaja, joten minun pitää olla johtavia pelaajia tuloksellisesti ja pukukopissa. Haluan olla sellainen vähän kuin isähahmo, joka näyttää esimerkkiä kentällä ja sen ulkopuolella.

Myös maajoukkue kiinnostaa edelleen. Pakarinen oli mukana Suomen MM-joukkueessa keväällä 2014. Yhteensä maaotteluita on takana 28.

– Kyllä se on varmasti mahdollinen etenkin nyt, kun tulen Jokereihin. Saan asua Suomessa ja olla perheen kanssa koko ajan. Kyllä leijonapaita kiinnostaa.

Lue myös:

    Uusimmat