Pitkän iän salaisuus? Italialaiskylässä harrastetaan hillittömästi seksiä

Italialaisessa Acciarolin kaupungissa ihmiset elävät pidempään kuin useimmat meistä.

Yli kymmenes italialaisen Acciarolin kylän asukkaista on ylittänyt kunnioitettavan sadan vuoden iän. Tutkijat halusivatkin selvittää, mistä acciarolilaisten korkea ikä johtuu. Tutkijat käyttivät puoli vuotta tutkien 80 kyläläisen elämäntyyliä. Heistä 25 oli yli 100-vuotiaita.

Lopulta tutkijat päätyivät erikoiseen selitykseen. 700 asukkaan italialaiskylän asukkaat elävät niin vanhoiksi muun muassa siksi, että he harrastavat jatkuvasti seksiä.

– Seksuaalinen aktiivisuus vanhempien ihmisten keskuudessa vaikuttaisi olevan hillitöntä... Ehkä pitkällä iällä on jotain tekemistä sen kanssa. Luultavasti kyse on hyvästä ilmasta ja elämänilosta.

Tutkijoilla oli myös muita teorioita, kuten asukkaiden suosima Välimeren ruokavalio sekä heidän fyysinen aktiivisuutensa. Paikallinen 100-vuotias Antonio Vassalo antaa erityistunnustusta asukkaiden syömälle ruoalle.

– Syömme vain terveellistä ruokaa, mies vakuuttaa.

Tutkimusta johtanut Alan S. Maisel sanoo, että pitkään ikään näyttäisikin olevan monia syitä. Yksi voi olla myös kyläläisten kasvattama ja nauttima rosmariini, jonka tiedetään parantavan aivotoimintaa.

Paikalliset vaikuttaisivat olevan melkein immuuneja sydänsairauksille, dementialle ja muille länsimaissa tutuille sairauksille.

Lähde: Daily Mail

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja