Mainos

Pitkäaikaistyöttömät palkattomaan työhön

Aktiivista sosiaalipolitiikkaa hahmotellut työryhmä ohjaisi vaikeasti työllistettävät pitkäaikaistyöttömät puoleksi vuodeksi palkattomaan, kuntouttavaan työhön. Kuntouttavaa työtä tehtäisi 1-5 päivää viikossa ja siitä maksettaisiin työttömyysturvan lisäksi kannustinlisää 30 markkaa päivältä.

Ehdotuksensa sosiaali- ja terveysministeri Maija Perholle jättänyt työryhmä ehdottaa myös kahta kolmivuotista kuntoutuskokeilua, joista toinen tarjoaisi varhaiskuntoutusta syrjäytymässä oleville 15-17-vuotiaille nuorille. Toisessa kokeilussa tarjottaisiin ammatillista kuntoutusta yli 45-vuotiaille pitkäaikaistyöttömille, joiden työkyky on selvästi alentunut.

Kuntouttavaan työllistämiseen esitetään 455 miljoonaa markkaa vuodessa ja kokeiluihin 40 miljoonaa markkaa. Työryhmä esittää myös sosiaalitoimistojen ja työvoimahallinnon henkilökunnan vahvistamista. Kunta-alan ammattiliitot sekä SAK ja STTK ovat jo ennalta tyrmänneet työryhmän ehdotukset palkattomasta työstä, josta kieltäytyminen johtaisi toimeentulotuen alentamiseen tai työmarkkinatuen menettämiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.