Mainos

Pitkä poutajakso alkamassa – ensi viikon alussa jopa täysin pilvetöntä

Korkeapaine vaikuttaa lähiaikoina Suomen säähän ja alkamassa on noin viikon mittainen poutajakso. Tuoreen ennusteen mukaan lämpötilat olisivat ensi viikolla ylimmillään 20 asteen yläpuolella, mutta eivät enää välttämättä hellelukemissa.

Eilen mitattiin vielä hellettä kaakossa ja etelässä, mutta seitsemän päivän hellejakso päättyy tähän. Tänään torstaina Itä-Suomessa ja paikoin Itä-Lapissa tulee vielä sadekuuroja, idässä myös ukkoset ovat mahdollisia. Tänään päivän korkeimmat lukemat ovat 20 asteen tienoilla ja niihin päästään maan eteläosassa. Lapissa ollaan paikoin alle 15 asteessa.

Loppuviikolla Suomi on korkeapaineen vaikutuspiirissä, mutta sen reunamilla. Mökkiviikonloppua ja tai rapujuhlia vietetään poutaisessa säässä.

– Loppuviikolla aurinkoa näkyy laajalti, mutta perjantaina runsaampaa pilvisyyttä voi olla maan keski- ja pohjoisosassa ja sunnuntaina etelässä. Viikonloppuna lämpimintä on lounaassa, lännessä ja etelässä, missä päästään auringon paistaessa 20 asteeseen ja paikoin sen yläpuolelle, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ensi viikon alussa korkeapaine siirtyy Suomen ylle. Luvassa on aurinkoisia päiviä, mutta uusimman ennusteen mukaan lämpötilat eivät yltäisi enää helteeseen eli yli 25 asteeseen.

– Tämän hetken ennusteessa seuraavat sateet näkyvät vasta ensi viikon perjantaina, joten edessä voi olla viikon poutajakso. Ensi viikon alussa saattaa olla päiviä, että koko maassa on aurinkoista, mitä ei tänä kesänä ole kovin usein tapahtunut. Lämpötilat ovat 20 asteen molemmin puolin ja pohjoisessakin lämpenee. Lämpimintä taitaa olla maan länsiosassa aina Länsi-Lappia myöten, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.