Mainos

Pitkä ennuste: Marraskuu alkaa tavanomaista lämpimämpänä

Tuoreen neljän viikon ennusteen mukaan marraskuun alku on keskimääräistä lämpimämpi.

Tällä viikolla Suomen säähän vaikuttaa korkeapaineen alue. Ensi yönä pakkasta on koko maassa.

– Sää on tällä viikolla hieman tavanomaista kuivempaa ja useana päivänä on selkeää. Kirkkaat yöt ovat kylmiä. Kylmien öiden vuoksi etelärannikolla lämpötilat jäävät hieman tavanomaista matalammiksi, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreen neljän viikon ennusteen mukaan ensi viikolla eli marraskuun alussa korkeapaineen keskus siirtyy Manner-Eurooppaan.

– Tällöin länsivirtaus kuljettaa meille lauhaa ilmaa Atlantilta. Lämpötilat ovat 1-3 astetta tavanomaista korkeampia koko maassa. Runsaimmat sateet Atlantilta jäänevät Norjan vuoristoon, ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa sää voi olla hieman tavanomaista kuivempaa. Länsivirtaus on voimakas. Marraskuun alkuun mahtunee useampi tuulinen päivä, sanoo Miina Manninen.

Myös marraskuun seuraavilla kahdella viikolla lämpötila voi olla osassa maata tavanomaista korkeampi. Painekentässä tai sademäärissä ei näy poikkeamia tavanomaiseen.

Tyypillisesti marraskuun alkupuolella päivän ylimmät lämpötilat ovat etelässä noin viidessä plusasteessa, pohjoisessa ollaan nollan vaiheilla. Yöpakkasia on tavanomaisesti jo koko maassa.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennustejakson sisään mahtuu aina lämpimämpiä ja kylmempiä jaksoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.