Mainos

Toiveikas ennuste: Lämmin jakso kestää ainakin pari viikkoa

Sää on nyt lämpenemässä. Lämmin jakso kestää tuoreen kuukausiennusteen mukaan ainakin tämän ja ensi viikon. Sateita tulee kuitenkin ajoittain.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n mukaan Suomen sää on tällä ja ensi viikolla 1-3 astetta keskimääräistä lämpimämpää. Sää on myös vähän tavanomaista aurinkoisempaa ja poutaisempaa.

Suomen eteläpuolella on nyt korkeapaine ja meille virtaa etelästä lämmintä ilmaa.

– Itä-Euroopassa lämpötilat voivat olla jopa yli viitisen astetta keskimääräistä korkeampia ja lämmintä ilmamassaa kulkeutuu sieltä Suomeen. Tällä viikolla mitataan paikoin hellelukemia, ehkä juhannuksenakin. Sateita on kuitenkin myös liikkeellä ja ne laskevat lämpötiloja. Sateiden ajoitusta ja paikkaa on vielä mahdotonta ennustaa juhannukselle, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Näillä näkymin lämpötilat putoavat ensi viikolla juhannuksen korkeimmista lukemista, mutta pysyvät laajalti kesäisissä yli 20 asteen lämpötiloissa, hellekin on mahdollista.

Keskimäärin päivän ylimmät lämpötilat ovat juhannuksen tienoilla maan etelä- ja keskiosassa hieman 20 asteen yläpuolella, pohjoisessa 17-19 asteessa.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennusteen sisään mahtuu aina lämpimämpiä ja kylmempiä päiviä ja jaksoja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


2:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.