Mainos

Ennuste: Lokakuusta tavanomaista lämpimämpi

Tuoreen neljän viikon ennusteen mukaan lokakuu on keskimääräistä lämpimämpi.

Sää on tällä viikolla syys-lokakuun vaihteessa tavanomaista kuivempaa ja etenkin maan länsiosassa keskimääräistä lämpimämpää.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n pitkän ennusteen mukaan lokakuusta ennakoidaan kokonaisuudessaan tavanomaista lämpimämpää. Sateiden osalta alkukuu olisi keskimääräistä vähäsateisempi ja loppukuu tavanomainen. Lokakuun alussa päivän ylimmät lukemat ovat etelässä tilastojen mukaan keskimäärin hieman kymmenen asteen alapuolella ja pohjoisessa viiden asteen alapuolella, loppukuussa on jo viileämpää.

– Lokakuun alussa Suomeen vahvistuu korkeapaineen alue. Pari viikkoa alun jälkeen ollaan tavanomaisissa painelukemissa ja loppukuuksi korkeapaine saattaa jälleen vahvistua Suomeen, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi ECMWF:n ennustetta.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan lämpötila on kohonnut lokakuussa ylimmillään 2.10.1985 Helsinki-Malmin lentoasemalla 19,4 asteeseen.

– Näin korkeisiin lukemiin ei ilmeisesti nyt päästä, mutta 16, ehkä 17 astetta on mahdollista saavuttaa, sanoo Visa Salojärvi.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkän ennustejakson sisään mahtuu lämpimiä ja kylmiä jaksoja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.