Pitkä automatka edessä? Poimi Autoliiton vinkit pikkuväen jaksamiseen

Poimi Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalaisen vinkit pikkuväen viihtymiseen automatkalla.

Juhannusruuhkissa mateleminen tekee tiukkaa aikuisille, lapsista puhumattakaan. 

Autoon on syytä varata juomista, evästä ja virikkeitä pikkuväelle, koska matka-aika saattaa ruuhkien vaikutuksesta venyä yllättävänkin pitkäksi, Autoliiton koulutuspäällikkö Vesalainen muistuttaa.

Oikeankokoisessa turvakaukalossa, -istuimessa tai turvavyöistuimessa, jota käytetään oikein, lapsen on mukavaa ja turvallista matkustaa. Tällöin myös havainnointi autosta ulos on mahdollisimman helppoa.

Nykyään yhä useammat perheet ovat varustautuneet DVD-soittimin tai tablet-tietokonein viihdyttämään jälkikasvua automatkalla. Nämä ovat hyviä apuvälineitä, mutta virikkeet voivat olla myös perinteisempiä, Vesalainen toteaa.

– Omat vanhempani viihdyttivät minua aikanaan järjestämällä traktori- tai automerkkikilpailuja. Sovittiin joku tuleva paikkakunta, missä kilpailu päättyy. Voittaja oli se, joka näki ensimmäisenä eniten traktoreita tai tietynmerkkisiä autoja maalipaikkakuntaan mennessä. Näitä ennenkin hyväksi havaittuja keinoja kannattaa kokeilla myös nykyään.

– Saatiinhan niillä lapset viihtymään aikaan, jolloin autoissa ei ollut ilmastointeja – mikseipä siis vielä nykyäänkin, kun ainakaan kuumuus ei ole enää vaivaamassa suurimmassa osassa autoja.

Lue myös:

    Uusimmat