Piti lääkärissä käyntiä liian nolona – kolmen lapsen äiti kuoli kohdunkaulan syöpään

Kohdunkaulan syöpään menehtynyt äiti olisi voinut selvitä, jos syöpä olisi havaittu ajoissa. 

Vasta sen jälkeen, kun 34-vuotiaalla Lisa Gouldilla alkoi esiintyä epämääräistä verenvuotoa, hän uskaltautui lääkärin juttusille. Lääkärissä naiselle diagnosoitiin kohdunkaulan syöpä, joka muutti koko perheen elämän kertaheitolla.

Pian diagnoosin jälkeen alkaneet rankat kemoterapiahoidot uuvuttivat naisen ja vaikuttivat välillisesti myös perheen kolmeen lapseen; 19-vuotiaaseen Tommy-Leehen, 14-vuotiaaseen Millie-Maeen ja 7-vuotiaaseen Simoniin. Äiti joutui maksamaan liian pitkästä odotusajasta kovan hinnan. 

Lyhyt nolouden tunne voi pelastaa elämän

Vaikka diagnoosi oli järkytys, hoidot tehosivat kuitenkin hyvin ja pian lääkäreillä oli kerrottavanaan ilouutisia. Helpotuksen tunne jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä vain kolme kuukautta myöhemmin lääkärit kertoivat syövän uusiutuneen – ja tällä kertaa se oli aggressiivista muotoa. Syöpä oli muutamassa kuukaudessa ehtinyt levitä naisen selkään ja hänen imusolmukkeisiinsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Diagnoosin saamisen jälkeen Gould alkoi levittää tietoisuutta syövästä ja kannustaa kaikkia naisia hakeutumaan testeihin ennakkoluuloista tai peloista huolimatta. Kohdunkaulan syöpä on usein alkuvaiheessa oireeton, ja juuri tästä syystä naisten tulisikin käydä papa-kokeessa säännöllisesti mahdollisten solumuutosten varalta.

– Tämä tapahtui, koska olin tyhmä ja pelkäsin mennä testeihin. Sivuutin ne, enkä koskaan käynyt yhdessäkään. Älä pelkää, vaan mene, nolouden tunnetta kestää vain kahden minuutin ajan, Gould totesi ennen kuolemaansa.

Marraskuun 29. päivä Lisa menehtyi. Traagisesti menehtyneen naisen vaimo Amanda kertoo puolisonsa olleen taistelija, joka laittoi aina muut etusijalle. Hyvä asenne ei kuitenkaan auttanut häntä taistelussa syöpää vastaan.

Rinnat on hyvä tutkia säännöllisesti rintasyövän varalta. 


Lähde: TheSun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja