Mainos

Lääkäri totesi naisen käyttävän liian pieniä rintaliivejä – mitättömiltä tuntuvat oireet paljastuivatkin syöväksi

Kahden lapsen äiti julkaisi varoittavan kuvan rintasyövän oireista jakaakseen tietoa tästä vakavasta sairaudesta.

Sen jälkeen, kun Jennifer Cordts huomasi rintansa ihossa tummanpunaisen alueen, hän kävi näyttämässä iho-oiretta lääkärille. Lääkäri ei kuitenkaan epäillyt kyseessä olevan mitään vakavaa, vaan uskoi värimuutoksen johtuvan ainoastaan ihoon kohdistuneesta hankauksesta.

– Minulle kerrottiin, että rintaliivini olivat liian pienet, nainen kertoo lääkärikäynnistä.

Lääkärikäynnin jälkeen Cordts lähti rintaliiviostoksille ja sai iho-oireisiinsa antibioottikuurin. Kun oireet eivät näistä toimenpiteistä huolimattakaan ottaneet helpottaakseen, nainen ryhtyi etsimään syitä sitkeisiin oireisiin netistä.

– Tulehduksellinen rintasyöpä tuli esille. Se oli ensimmäinen esille tullut asia ja olin kauhuissani. Minulla oli pahoja tuntemuksia, Cordts kertoo.

Vielä pelottavamman asiasta teki tieto siitä, että tämä rintasyöpätyyppi oli erittäin nopeasti etenevää tyyppiä. 

Syövän harvinaisuus esti diagnoosin

Naisen pelko paljastui oikeaksi. Pitkälle venyneen diagnoosin seurauksena Cordts kärsii nyt neljännen asteen syövästä, ja hoidoista huolimatta hänelle on annettu ainoastaan kolmesta viiteen vuotta elinaikaa. Hoidot näyttävät kuitenkin tehoavan hyvin ja naisen perhe toivoo, että he pääsisivät nauttimaan yhteisestä elämästä mahdollisimman pitkään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kahden lapsen äiti kertoo tuntevansa surua ja hieman vihaa siitä, että lääkärit eivät havainneet vakavaa sairautta ajoissa.

– En välttämättä pelkää kuolemaa, mutta pelkään sanoa hyvästit, Cordts kertoo.

Kyseinen rintasyöpätyyppi on kuitenkin niin harvinainen – vain yksi prosentti kaikista rintasyövistä –, että lääkärit eivät aina osaa tunnistaa oireita syövän aiheuttamiksi. Oireet muistuttavat paljon tavallista ihottumaa. 

Syövän harvinaisuudesta johtuen nainen haluaakin nyt käyttää viimeiset elinvuotensa lisätäkseen tietoisuutta tämän aggressiivisen rintasyöpätyypin ympäriltä. Hän toivoo, ettei yksikään joutuisi samaan tilanteeseen kuin hän. 

Muista tarkastaa rintasi säännöllisesti! 

 

Lähde: Goodtoknow

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.