Mainos

Pitääkö seksiin suostua parisuhteessa, vaikka ei huvittaisi? Näin MTV:n lukijoiden mielipiteet jakautuivat

MTV Uutisten haastatteleman seksologin suorat puheet parisuhteesta ja seksistä ovat herättäneet lukijat kommentoimaan aihetta. Lääketieteen tohtori Anneli Kivijärvi sanoi aiemmin, että seksi pelastaa parisuhteessa paljon ja siitä kieltäytymistä voisi verrata kiusaamiseen, molempien sukupuolten osalta.

Lukijat ovat samaa mieltä, mutta eivät ihan kaikesta. Hyvään seksiin tarvitaan molemminpuolinen hyvä tunnelma.  

– Hieman yksioikoinen asenne tuolla "asiantuntijalla". Jos on molemmilla tai jommalla kummalla väsymystä tai stressiä, niin ei se huvita. Hyvään seksiin tarvitaan hyvä fiilis molemmilta. Tuo "saunan jälkeen" ei muutenkaan välttämättä ole se paras aika johtuen ihmisen fysiikasta saunan jälkeen. Ja on meissä muutenkin eroja. Minä pidän seksistä aamulla, nykyiselle kumppanille ei aamulla saa edes puhua ennen kuin hän on juonut vähintään kaksi mukia kahvia, yksi kommentoi.

– Aikalailla tuossa jutussa vedellään mutkia suoriksi mutta osa on varmaan totta. Ei seksiin pidä suostua, jos ei sillä hetkellä kiinnosta, eikä siitä tarvitse toisen vetää hernareita nokkaan. Löytyy se parempikin aika sitten toisena päivänä, toinen jatkaa.

"Pelkkä sängynlämmittäjän osa on ankea" 

Kritiikkiä tulee siitä, että seksi olisi lähes ainoa parisuhteen kasassa pitävä voima. Sängynlämmitäjäksi ei haluta ruveta.

– Millainen parisuhde on sellainen,  joka pysyy kasassa vain ja ainoastaan seksillä? Ei kovin hyvältä vaikuta. Toki se on osa parisuhdetta, mutta parisuhteessa ei pitäs olla vaan seksin takia, eikä seksiä pitäisi harrastaa vaan "pitääkseen suhteen kasassa". Niin sanottu "sängynlämmittäjän" osa voi olla aika ankea, kun tajuaa, ettei toinen ole mitään muuta vailla, kirjoittaa yksi kommentoija.

– Joskus ei vaan tee mieli, ja jos ei mies (tai miksei nainenkin) sitä kestä, niin ehkä on aika vaihtaa kumppania.

– Aina ei voi saada sitä mitä haluaa. Kyllä aikuisen ihmisen pitäisi tämä ymmärtää, on asiayhteys mikä tahansa.

– Ei kenenkään ole pakko sekstailla jos ei halua, ilmankin pystyy olemaan hyvinkin pitkiä aikoja.

"Toista ei tarvitse miellyttää väkisin"

Joidenkin lukijoiden mielestä seksologin näkemys on nuorten tyttöjen näkökulmasta haitallinen. Toista ei tarvitse väkisin miellyttää.  

– Pidän tällaisia seksologin lausuntoja yksisilmäisyyden lisäksi vaarallisina. Nyt jo on naisia ja tyttöjä, jotka todella luulevat, että on aina pakko suostua ja jotkut ottavat jopa väkisinkin, kun ajattelevat toisen kehon olevan omaisuutta parisuhteessa ollessa. On haitallista luoda lisää tällaisia asenteita.

– Onko kumppani joku pomo jota pitää miellyttää hampaat irvessä. Rakastelu ei saa olla orjailua.

MTV uutisten sivuilla lukijoilta kysyttiin, pitääkö seksiin myöntyä kumppanin sitä halutessa. Kyselyssä vastaukset jakautuvat suunnilleen puolet ja puolet. Neljäkymmentäviisi prosenttia on sitä mieltä, että seksiin pitää myöntyä kumppanin sitä halutessa. Viisikymmentäviisi prosenttia on sitä mieltä, että ei pidä myöntyä.

2:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.