Mainos

Miten on mahdollista ajatella "pano on vain pano", ilman tunteita? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Minkä takia seksi on niin tärkeää ja pyörii mielessä vähän väliä? Miten on mahdollista ajatella 'pano on vain pano', ilman tunteita (pettämistä selitellessä varsinkin, kun 'ei se merkinnyt mitään') ikään kuin ihminen olisi erillinen seksuaalisuudestaan ja tunteistaan. Tai jos mies omasta mielestään osaa olla? Haloo! Mielestäni tämä on vähintäänkin surullista, ja vahvistaa päätöstäni pysyä jatkossakin sinkkuna ja selibaatissa", kysyy nimimerkki kerro nyt jo!.

Näin miesraati vastasi

"Sitä kutsutaan sukupuolivietiksi, eikä sille voi mitään. Minun mielestäni nainen voi ehkäistä pettämistä parhaiten antamalla miehelleen pesää silloin, kun hän sitä haluaa. Toki tämä pitää myös toimia toisin päin!"
​​​​​​​– 19, sinkku, ja neitsyt edelleen

"Miehen seksuaalisuus on erilainen kuin naisen. Seksi kieltämättä pyörii mielessä, ei koko ajan, mutta päivittäin. Jos vaimo ehdottaa, niin heti valmis! Ja sehän on miehen tehtävä! Niin kuuluu ollakin! Ja miehelle pano voi todellakin olla pelkkä pano, ei siihen tarvitse tunteita sekoittaa. Olen kyllä tavannut naisiakin, joille pano voi olla pelkkä pano, mutta harvassa ovat. Pettäminen on suurin petos, mitä voi tehdä, eikä sitä voi perustella millään. Ei vaan voi. Mutta sinun ei kannata tuollaista päätöstä tehdä, varmasti löytyy sinullekin se oikea mies, jonka kanssa pääset nauttimaan rakkaudesta, upeasta seksistä ja paljosta muusta. Se miehen mielen toiminta nimittäin muuttuu sitten, kun tapaa sen oikean. Niin tapahtui minulle, ja niin on tapahtunut miljoonille ja taas miljoonille miehille ympäri maailman.

Tuota en ymmärtänyt: 'jos mies omasta mielestään osaa olla'? Jos se tarkoittaa panemista, niin jokainen mies omasta mielestään osaa sen homman. Naisen tehtävä on kertoa, jos joku meni pieleen, sillä jos ei palautetta saa, niin ei osaa muuttaakaan mitään. Muista, että meidän pää toimii paljon suoraviivaisemmin!"
– 43, onnellisesti naimisissa maailman ihanimman naisen kanssa

"Kuulen tuon 'pano on vain pano' ynnä muuta skeidaa yleensä naisilta. Kohdalle varmaan sattunut kylmätunteisia ihmisiä. Itsellä aika kovin tunnetta ja välittämistä mukana, jos seksiä pääse harrastamaan. Harmi vaan täällä ikäryhmäni nais-/miessuhde on 1.84 miestä per 1 nainen, niin nirsoilu on suhteellisen kovaa. Rakastan naisia, jos taas joskus saisi edes sen ihanan itselle."
– 32, sinkku

"Yleensä nämä ihmiset, jotka pystyvät pettämään ja sanomaan, että se 'ei merkinnyt mitään', eivät ole sinut oman itsetunnon kanssa, vaan hakevat pönkitystä keinolla millä hyvänsä."
– 26, parisuhteessa

"Miten niin ilman tunteita? Pano tuntuu hyvältä, elämä maistuu elämältä ja kyllähän siitä naisesta tykkää jotenkin, jos samaan sänkyyn menee. Samalla tavalla naisetkin kaipaavat läheisyyttä, siksi välillä tulee ajauduttua tilanteisiin ilman sen kummempaa seurustelukuviota. Pettäminen on väärin, ei hyvä suhde kolmatta kaipaa. Monesti uskoisin että se valloittamisen ja himon tunne vaan voittaa ja mies ottaa tietoisen riskin menettää kaiken. Väkisin ei pidä tehdä mitään, jos tykkää olla selibaatissa, niin ihan vapaasti, mutta miksi olla surullinen miesten puolesta? Ei tarvitse olla, pitää löytää itselleen sopivaa seuraa."
– 50, sinkku

"Minäpä kerron. Seksi on tärkeää siksi, että lisääntyminen on miehen geeneissä vahvasti läsnä. Siemenen levitys on jatkuvasti mielessä, minkä vuoksi 'pano on usein vain pano'. Naiset eivät taida vieläkään ymmärtää, miten usein ja missä kaikkialla mies ajattelee pelkkää naimista. Aina. Kaikkialla. Miehen mielessä pyörivillä asioilla ja tunteilla ei välttämättä ole mitään tekemistä keskenään. Ihan samoin kuin nälkään syödään mitä tahansa, mutta sosiaalinen ateriointi vaatii hyvää seuraa ja maukasta ruokaa. Paneminen ja rakastelu ovat kaksi eri asiaa."
​​​​​​​– Herra 47, naimisissa

”Tähän liittynee joku todella henkilökohtainen kokemus, jolla on ollut Sinuun järkyttävä vaikutus? Koska, toisella pyörii ja toisella ei. Eli eivät kaikki miehet käyttäydy noin. Fyysinen yhteys hyvässä parisuhteessa syntyy täydellisestä henkisestä luottamuksesta toiseen ihmiseen, eli rakkaudesta. Tehdään asioita niin, kun on yhdessä sovittu, toista ihmistä kunnioittaen. Jos rakastetaan, hyväksytään myös toisen tarpeet vaikka ne olisivat erilaiset kuin omat, mutta ilman pakkoa mistään suorittamisesta tai vastapalveluksista.

Jos olette yhdessä sopineet, että 'pikapano' on 'the thing' tänään, siitä vaan. Mutta jos tällaista sopimusta ja toisen käyttäytymisen ymmärrystä ei ole, ei ole sitä rakkauttakaan. Juttele tämän miehen kanssa hänen tunteistaan Sinua kohtaan. Sitten ehkä selviää, onko kyseessä se todellinen valittu vai ei. Mies joka ei kunnioita naisten fyysistä ja/tai henkistä olemusta, vaan ajattelee vain itseään ja omia tarpeitaan, joutaa sitten olemaan itsekseen.”
– 56, naimisissa

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

2:24

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja